ویتامین Eکه یک ویتامین محلول در چربی است، نقش اساسی در ایمنی بدن و همچنین مرمت “دیانای”( (DNAو دیگر فرآیندهای متابولیکی دارد و میتواند در جلوگیری از بیماریهای قلبی نیز موثر باشد.
به گزارش روز سه شنبه برخی پایگاههای اینترنتی ، فرم فعال ویتامین E ” آلفاتوکوفرول” نام دارد کهیک “آنتی اکسیدان” قوی بیولوژیکی محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، منابع غذایی رایج دارای ویتامین Eشامل روغنهای گیاهی از جمله گیاه گندم،آفتابگردان، بادام زمینی، ذرت و نیز سبزیجات ، حبوبات آجیلها، فندق،اسفناج، گل کلم، سبوس غلات،کیوی و انبه هستند.
در این گزارش با اشاره به اینکه کمبود ویتامین Eدر انسان نادر میباشد، آمده است: شخصی که به علت ناتوانی در ترشح صفرا یا به علت بینظمی در متابولیسم چربیها، قادر به جذب چربی نباشد در خطر کمبود ویتامین Eقرار میگیرد.
سطح ویتامین Eخون ممکن است با کمبود روی کاهش یابد و نوزادان کم وزن و نارس نیز در خطر کمبود این ویتامین هستند.
به گفته محققان تغییرات ) LDLکلسترول بد) انسداد شریانهای قلب را افزایش میدهد که ممکن است منجربه نارسایی قلبی شود.
منبع: ایرنا