-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ مرداد، ۱۳۸۹ در ۰۵:۰۴ #67005tavakoliمشارکت کننده
پياز در بين ما ايرانيها يكي از پرمصرفترين سبزيهاست. اين روزها در برخي خانوادهها رايج شده است كه خانمها حجم زيادي از پياز را خرد و در مجاورت هوا خشك كرده و سپس اقدام به سرخ كردن و فريز كردن آن به مدت طولاني ميكنند.
حال با اين شرايط فكر ميكنيد پس از همه اين فرآيندها خواصي براي اين ماده غذايي پرارزش باقي خواهد ماند؟در اين باره بايد گفت: اين سبزي به علت آن كه سرشار از ويتامين C است خرد كردن و نگهداري آن در مجاورت هوا تا حدود زيادي از ويتامين C آن ميكاهد. از سوي ديگر اين سبزي به واسطه تركيبات گوگردي ضدعفونيكننده و ميكروبكش قوي است. بنابر اين به سرعت ميتواند ميكروبهاي محيطي را گرفته و با اين عمل موجب ضدعفوني شدن محيط گردد. اما نكته قابل توجه آن كه اين سبزي ميتواند خود منبعآلودگي شود.
پس بهتر است پيازي را كه پوست كنده يا خرد كردهايد به سرعت در غذا ريخته يا سرخ كنيد تا در معرض هواي اتاق عفوني نگردد. گذشته از اين موضوع نوع روغن و روش سرخ كردن و همچنين فريز به مدت طولاني ميتواند برخواص تغذيهاي پياز اثر گذاشته و بيشتر خواص ارزشمند آن را خنثي نمايد.
همچنين نگهداري پياز خام را در فريزر توصيه نميكنيم، چرا كه سبزي آب فراواني دارد و پس از فريز شدن و برگشت به دماي معمولي بافت اصلي خود را به طور كامل از دست ميدهد و اين موضوع موجب كاهش چشمگير مواد مغذي تشكيل دهندهاش خواهد شد. لذا براي طبخ غذا از پيازهاي تازه استفاده كنيد و فراموش نكنيد كه پياز خام در مقايسه با پياز پخته و سرخ شده از ارزش غذايي بيشتري برخوردار است. بدنيست بدانيد در 100 گرم پياز خام 38 كالري و در يك ليوان آن 25كالري انرژي نهفته است.پياز در زمان سرخ شدن حجم زيادي از روغن را به خود جذب ميكند، بنابراين اين عامل ميتواند بر مقدار كالري آن بيفزايد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.