پشت پرده پفک‌

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74690
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    پفك از تنقلاتي است كه متخصصان تغذيه خوردن آن را توصيه نمي‌كنند مگر براي تفنن. آنها معتقدند مصرف اين خوراكي جلوي اشتها را مي‌گيرد و باعث سوءتغذيه مصرف كننده مي‌شود…

    روند تهيه پفک :
    پفک از فرآورده‌هاي حجيم‌شده غلات است که توليد آن در کشور به 40 سال پيش برمي‌گردد. اين محصول از خمير بلغور ذرت تهيه مي‌شود. ‌خمير ذرت وارد دستگاه اکسترودر مي‌شود و در آن تحت حرارت ملايم و فشار قرار مي‌گيرد سپس از قالب‌هاي اکسترودر خارج و هواگيري مي‌شود و حجم پيدا مي‌کند. البته اندازه و شکل پفک به قالب‌هاي اکسترودر بستگي دارد که مي‌تواند دراز، خميده، کوچک و… باشد. فرآورده خروجي از اکسترودر بي‌‌رنگ و بي‌مزه است و براي طعم و رنگ دادن به آن سسي تهيه مي‌کنند که شامل رنگ مصنوعي، نمک، روغن، پنير و ديگر افزودني‌هاست كه محصول اوليه را در آن مي‌غلتانند.

    کرانچي هم فرآورده بلغور ذرت است اما با اين تفاوت که در روغن سرخ و حجيم مي‌شود. البته به اين ماده سرخ‌شده مي‌توان پوشش‌هاي مختلفي را افزود.

    در پفک از نوعي رنگ مصنوعي به نام «سان‌ست‌يلو» استفاده مي‌شود که به گفته محققان چون مصنوعي است، مي‌تواند مضر و خطرناک باشد. خطر ديگر سرخ‌شدن برخي پفک‌هاست. تجزيه روغن‌ها باعث ايجاد ترکيب‌هاي مضر و سرطان‌زا در اين محصولات مي‌شود. مقدار زياد نمک موجود در پفک نيز باعث بروز مشکلاتي ‌شود و مساله آخر هم ايجاد حس سيري به دنبال مصرف پفک در کودکان است که مي‌تواند باعث سوءتغذيه آنها شود.

    اخيرا در تمام دنيا سعي کرده‌اند عوامل مشکل‌ساز را در تهيه پفک کمتر کنند؛ مثلا ميزان رنگ و نمک مورد استفاده در پفک را تا حد امکان و مدت و درجه حرارت سرخ‌کردن را کاهش دهند. اين اقدام‌ها تا حدودي زيان پفک را كاهش مي‌دهد اما مشکل تاثير آن بر کاهش اشتها همچنان پابرجاست.

    قيمت رنگ‌هاي طبيعي حدود 20 برابر رنگ‌هاي مصنوعي است. اگر بخواهيم تمام رنگ مورد استفاده را از انواع طبيعي تهيه کنيم، اصلا اين ميزان رنگ در دنيا موجود نيست. يعني هيچ کارخانه‌اي رنگ طبيعي را به اين ميزان عرضه نمي‌کند. همچنين رنگ‌هاي طبيعي ثبات رنگ‌هاي مصنوعي را ندارند و طي نگهداري و رسيدن به سبد خريد مصرف‌کننده، حتما رنگ اوليه خود را تا حدودي از دست مي‌دهند. از طرفي طبيعي و گياهي بودن ماده دليل سالم بودن مطلق آن نيست. بسياري از رنگ‌ها و اسانس‌هاي طبيعي هم ممکن است زيان داشته باشند. مثلا وقتي شما هويج را مي‌خوريد، مقدار بسيار محدودي رنگ نارنجي در سلول‌هاي بافتي آن وجود دارد اما اگر قرار باشد آن رنگ را به صورت خالص به شما بدهند، عواقبي خواهد داشت. براي دريافت نتيجه مطلوب از رنگ‌هاي طبيعي، بايد آنها را چند برابر رنگ‌هاي مصنوعي مصرف کرد. اگر رنگ و نمک فرآورده کلا حذف شود، مي‌توان آن را تقريبا بي‌خطر دانست، البته اگر مساله روغنش هم حل شود؛ اما احتمالا اين محصول بدون رنگ و نمک خريداران زيادي نخواهد داشت.

    #98796
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    علاوه بر موراد فوق به یاد داشته باشید:
    مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن پفك به مقادير زياد، سبب آسيب به كليه‌ها، تغيير ذائقه افراد به شورخواري، تجمع آب در بدن و در نتيجه تورم بافت‌ها و افزايش فشار خون و سكته‌هاي قلبي و مغزي مي‌شود.
    استفاده از روغن ترانس در تهيه پفك منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بيماري‌هاي قلبي عروقي مي‌شود
    رنگ های صنعتی باعث بروز اختلالات رفتاري، اضطراب، تندخويي و آلرژي كودكان مي‌شود.

    ممنون از جمشیدی عزیز

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.