-
نویسندهنوشتهها
-
۸ تیر، ۱۳۹۴ در ۰۴:۴۶ #89860s.shahemiمشارکت کننده
یک کارشناس سلامت و روان درباره کیفیت خواب در ماه مبارک رمضان گفت: اگر هنگام خوردن سحری و عبادت نور اتاق زیاد نباشد فرد به هوشیاری زیاد نمیرسد و راحتتر به مرحله مجدد خواب باز میگردد.
محیاسادات میرمعصومی در گفتوگو با سینا درباره کیفیت خواب فرد روزهدار در ماه مبارک رمضان گفت: تغییر برنامه خواب در ماه مبارک رمضان و بیداریهایی که افراد در سحرگاه دارند ممکن است باعث خوابآلودگی و کسالت در فرد شود که برای به حداقل رساندن این مسائل روزهداران باید برنامههای مناسبی برای خواب خود در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: زمان خواب حدود هفت تا هشت ساعت برای افراد بزرگسال میتواند مناسب باشد؛ با این روش فرد در طول روز شادابتر است و میتواند به شکل مناسب به انجام فعالیت بپردازد حتی عملکرد مطلوبی را از لحاظ روانی و جسمی داشته باشد.
خواب کافی موجب بهره معنوی بیشتر از ماه رمضان میشود
میرمعصومی با بیان اینکه بهرهمندی از خواب خوب و با کیفیت در ماه مبارک رمضان میتواند موجب بهرهمندی معنوی بیشتر در فرد شود، تاکید کرد: اگر فرد خواب درستی در این ماه نداشته باشد نمیتواند بسیاری از معنویات این ماه را نیز به درستی درک کند.وی ادامه داد: خواب فرد در طول سال به هر میزان که باشد میتواند در ماه مبارک رمضان بین یک تا دو ساعت کمتر شود و این کمبود خواب باید در بعدازظهر یا در تعطیلات پایان هفته جبران شود.
دو ساعت کمبود خواب در رمضان موجب اختلال در عملکرد فرد نمیشود
این کارشناس سلامت و روان ادامه داد: کمبود خواب دو ساعته در ماه مبارک رمضان نمیتواند تاثیر چشمگیری در عملکرد فرد در طول روز بر جای بگذارد، مشروط بر اینکه این کمبود خواب توسط فرد جبران شود تا در کل باعث تاثیر منفی بر بدن فرد نشود.وی با اشاره به نقش زود خوابیدن در ماه رمضان به عنوان عامل کمک کننده برای جبران کمبود خواب در این ماه ابراز کرد: معمولا افراد پس از استراحت پایان هفته برای شروع مجدد هفته کاری به لحاظ کمبود خواب با مشکل مواجه هستند که این موضوع میتواند در ماه رمضان کمی تشدید شود پس حداقل کاری که میتوان انجام داد این است که جمعه شب زودتر بخوابیم تا روز بعد راحتتر از خواب بیدار شویم.
استفاده از نور زیاد در سحرگاه رمضان خواب مجدد را مختل میکند
میرمعصومی با بیان اینکه استفاده از حداقل روشنایی پس از وعده سحری برای بازگشت به خواب مجدد کمک کننده است، اظهار کرد: روزهداران پیش از سحر از حداقل نور ممکن استفاده کنند؛ اگر هنگام خوردن سحری و عبادت نور اتاق زیاد نباشد موجب میشود که فرد به هوشیاری زیاد نرسد و راحتتر به مرحله مجدد خواب بازگردد و به خواب خود ادامه دهد.وی درباره کیفیت خواب در ماه مبارک رمضان گفت: این موضوع به عادات افراد بستگی دارد؛ با وجود اینکه فرد مدتی را در طول شب برای سحری بیدار است اما خواب پس از سحری نیز میتواند جلوی خستگی فرد را در طول روز بگیرد و فرد به واسطه آن میتواند به آرامش برسد.
این کارشناس سلامت و روان در ادامه افزود: اگر فرد در وعده سحر غذای سبکی مصرف کند و با معده سنگین به خواب نرود این خواب میتواند آرامش را برای فرد به همراه داشته باشد اما اگر در وعده سحری غذای زیاد مصرف شود احتمال افزایش اختلال گوارشی وجود دارد که ممکن است این موضوع مانع از خواب راحت پس از وعده سحری شود.
خوردن سحری در آخر شب برای بهبود کیفیت خواب
میرمعصومی تاکید کرد: اگر با خوردن وعده سحری فرد نمیتواند خواب راحتی داشته باشند بهتر است سحری را در آخر شب میل کند و یا اینکه پس از خوردن سحری 30 تا 45 دقیقه بیدار بماند سپس به خواب برود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.