ویتامین های گروه B، احتمال سکته مغزی را کاهش می دهند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79592
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    مکمل ویتامین‌های گروه B به میزان کمی خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد. نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که مکمل‌های ویتامین‌های گروه B خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهند. این گروه شامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، اسید پانتوتنیک (B5)، پیریدوکسین (B6)، بیوتین (B8)، فولات (B9) و کوبالامین (B12) می‌باشد. این ویتامین‌ها در غلات کامل، تخم‌مرغ، ماهی، مخمر جو و غیره به وفور وجود دارند.

    بررسی‌هایی که روی تأثیر این ویتامین‌ها در پیشگیری از سکته‌ی قلبی و مغزی انجام شده گاهی نتایج متناقضی داده است تا جایی که حتی برخی از نتایج حاکی از این بود که این مکمل‌ها خطر سکته را افزایش می‌دهد.

    ویتامین‌های گروه B معمولاً در مولتی‌ویتامین‌ها وجود دارند. محققان به بررسی ارتباط بین مکمل‌های ویتامین B، میزان هموسیستئین و خطر سکته‌ی مغزی پرداختند.

    برای این کار 14 بررسی بالینی و 54913 شرکت‌کننده را مورد مطالعه قرار دادند. در این پژوهش‌ها برخی از شرکت‌کننده‌ها مکمل ویتامین‌های گروه B، گروه دیگر پلاسبو یا دارونما و یا اینکه مواد غذایی حاوی این ویتامین‌ها را دریافت کردند.
    شرکت‌کننده‌ها به مدت 6 ماه تحت نظر بودند. بررسی‌های نشان می‌دهد که در حالت کلی ویتامین‌های گروه B خطر سکته‌ی مغزی را به میزان 7 درصد کاهش می‌دهد.

    محققان نتایج را بر حسب نوع ویتامین‌ها تفکیک کرده و به این نتیجه رسیدند که ویتامین B12 تأثیری در پیشگیری از سکته‌ی مغزی ندارد.

    در نهایت اینکه باید بدانید مکمل ویتامین‌های گروه B می‌توانند به طور جزیی خطر سکته‌ی مغزی را کاهش دهند. البته بهتر است این ویتامین‌ها را از طریق مصرف مواد غذایی تامین کنید تا بدنتان دچار کمبود نشود و نیازی به مصرف مکمل نداشته باشید.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.