-
نویسندهنوشتهها
-
۱ تیر، ۱۳۹۲ در ۱۰:۵۰ #77262zahra jamshidiمشارکت کننده
واقعيت اين است که موادغذايي ارگانيك، موادغذايياي هستند كه از طريق كشاورزي ارگانيك (كشاورزي با نظم و رعايت مقررات ويژه) توليد شده باشند. در توليد اين موادغذايي نبايد از كودهاي شيميايي، آفتكشها و علفكشهاي مصنوعي، هورمونهاي و دگرگونيها و دستكاريهاي ژنتيكي استفاده شود. ضمنا در مورد محصولات فرآوريشده ارگانيك نيز نبايد از پرتوهاي كشنده آفات و امراض و باكتريها و ويروسها و همچنين حلالها، رنگها و طعمدهندههاي شيميايي (مصنوعي) استفاده كرد. در كشاورزي ارگانيك، براي تقويت زمين به جاي كودهاي شيميايي از كودهاي حيواني و كمپوست (كودهاي آلي) و براي از بين بردن آفات و امراض و علفهاي هرز، به جاي استفاده از آفتكشها و علفكشهاي مصنوعي از آفتكشها و علفكشهاي طبيعي (غيرمصنوعي) يا از حشرات مفيد و ميكروارگانيسمهاي خاص استفاده ميكنند. در بعضي از منابع داخلي، عبارت موادغذايي ارگانيك را تحت عنوان موادغذايي سالم يا خوراكزيستي ترجمه كردهاند كه با توجه به موارد فوقالذكر، بهنظر نميرسد كه معادل مناسبي براي عبارت مذكور باشد. در كشورهايي كه موادغذايي ارگانيك توليد يا مصرف ميشود، هر كشوري بنا به شرايط كشور خود استانداردهاي ويژهاي را در رابطه با توليد يا واردات آن وضع كرده و ضمنا نهادهايي را جهت كنترل اين استانداردها به وجود آوردهاند. اين نهادها موادغذايي ارگانيك را در مراحل توليد يا در زمان ورود از مرزهايشان، طبق استانداردهاي تعيينشده دقيق كنترل ميكنند. اما به نظر ميرسد در حال حاضر در كشور ما هنوز هيچگونه موادغذايي ارگانيكي توليد نميشود و ضمنا شواهدي هم دال بر ورود آن از خارج وجود ندارد، بنابراين نهاد يا سازماني نيز براي كنترل اين نوع موادغذايي تعيين نشده است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.