همه چیز درباره ی حلیم

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78088
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    حلیم یک غذای پرکالری محسوب می شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، یک میلی گرم آهن و ۹ میلی گرم کلسیم است.حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است.

    البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.فیبر موجود در گندم سبوس دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می شود.

    همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوس دار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کند.نخود هم که در پخت برخی انواع حلیم به کار می رود غنی از فولات، ویتامین B۶ ویتامین C و روی است.

    در خوردن حلیم مراقب وزن خود باشید یک پیاله حلیم تقریبا ۱۵۰ کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، ۳۵۰ تا ۳۰۰ کالری انرژی دارد.

    حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است، اما اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.

    حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته ای آن غیرقابل هضم می شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می شود و موجب ناراحتی های گوارشی می شود.

    برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده می کنند. این حلیم به دلیل داشتن جوانه گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب انواع ویتامین ها و املاح است. از سوی دیگر با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق می افتد میزان کالری جوانه گندم به مقدار زیادی کاهش می یابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده نسبت به حلیم های رایج است.

    حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می شود. به همین علت مصرف آن در سحر موجب می شود تا مدت ها احساس گرسنگی نکنید.

    در هنگام افطار حلیم را با شکر و روغن زیاد نخورید، زیرا باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می شود. اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنی های سرد جبران می کنند. این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا می شود. عاقبت این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتی های گوارشی است.

    حلیم به علت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن بوده و برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند، توصیه می شود.

    پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می شود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

    #101064
    مریم
    مشارکت کننده

    واقعا به موقع بود حدالقل برای من که دیشب خورده بودم و همش فکر می کردم که چند کالری اضافه دریافت کردم که با ورزش بسشتر بسوزونمش!!

    #101066
    zghasemi
    مشارکت کننده

    مریم جان سعی کن که از فعالیت بدنی برای جبران ناپرهیزیهات استفاده نکنی…این مسئله باعث میشه کم کم از رژیم فاصله بگیری و فقط به فعالیت بدنیت اضافه کنید و بعد از اندکی همان فعالیت بدنی را هم رها می کنی

    #101082
    مریم
    مشارکت کننده

    درسته فکر می کنم به قول شما دیگه عادت کردم باید سعی کنم این عادت بد رو ترک کنم!

    #101085
    zghasemi
    مشارکت کننده

    خیلی عالیه که به توصیه های ما توجه داری..امیدورام هرچه سریعتر به وزن مطلوبت برسی

    #101086
    مریم
    مشارکت کننده

    ممنونم خانم قاسمی برای شما هم تو تمام مراحل زندگیتون آرزوی موفقیت دارم

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.