همه چیز درباره میوه های خشک

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83761
    z.yari
    مشارکت کننده

    میوه‌های خشك‌شده برای مصرف در شرایط خاصی مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند کوهنوردی که امکان حمل بار زیاد وجود ندارد، مفید هستند.
    زردآلو یکی از میوه‌های بسیار پرطرفدار است که در فصل تابستان به بازار می‌آید. این میوه خوشمزه و خوش‌خوراک را می‌توان به صورت خشک‌شده یا به‌اصطلاح، برگه زردآلو هم مصرف کرد. حدود یک‌ دوم فنجان آن دارای 153 کالری انرژی، 40 گرم کربوهیدرات، 6 گرم فیبر،2 گرم پروتئین، 13 درصد پتاسیم و 58 درصد ویتامین A است.
    سایر میوه‌هایی که می‌توان آنها را خشک و استفاده کرد شامل سیب، آلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت‌فرنگی، خرمالو و همچنین گوجه‌فرنگی می‌شوند. میوه‌های خشک را می‌توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد بنابراین این محصولات جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.
    آیا خشک کردن میوه‌ها باعث کاهش ارزش تغذیه‌ای آنها می‌شود؟
    به‌کارگیری فرایند حرارتی باعث کاهش فعالیت برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C و رنگدانه‌های مفید در میوه‌ها می‌شود. با وجود این، کاهش ارزش تغذیه‌ای میوه‌ها به روش و سرعت خشک‌کردن بستگی دارد. بدیهی است ارزش تغذیه‌ای میوه‌های تازه به مراتب بیشتر از میوه‌های خشک است. حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها استفاده می‌شود تا حدود زیادی باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آنها می‌شود.
    كالری میوه‌های خشك بیشتر است یا تازه؟
    فراموش نكنید کالری میوه‌های خشک در وزن یکسان بیش از میوه‌های تازه است. از آنجا که مقدار زیادی از آب میوه‌ها، طی فرایند خشک‌کردن از دست می‌رود، میزان موادخشک محصول نهایی (مانند قندها) افزایش پیدا می‌کند. از این‌رو میوه و برگه‌های خشك‌شده کالری بیشتری دارند بنابراین ممکن است مصرف مداوم و بی‌رویه آنها، مشکلاتی مانند اضافه‌وزن را برای افراد به وجود بیاورد و در صورت مصرف زیاد این محصولات، امکان دریافت کالری مازاد افزایش یابد. ضمن اینکه مواد مغذی موجود در میوه‌های خشک مانند ویتامین‌ها، مینرال‌ها، ویتامین c و فیبرها کمتر از مواد مغذی موجود در میوه‌های تازه است.
    میوه‌های خشک منبعی غنی از ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند كه به‌راحتی هضم و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده می‌شوند. به دلیل وجود همین خواص است که میوه‌های خشک و برگه‌ها را می‌توان به‌عنوان یکی از میان‌وعده‌های سالم، مغذی و مفید برای تمام گروه‌های سنی معرفی کرد.
    توصیه می‌شود میوه‌های خشک بسته‌بندی شده که روی بسته آنها پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاریخ تولید و مصرف درج‌شده باشد، خریداری و مصرف كنید.
    ________________________________________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.