همه چیر در مورد زنجفیل

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76782
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    زنجبيل به‌عنوان معطرکننده و ادويه، يکي از پرمصرف‌‌ترين گياهان خوراکي و دارويي جهان است و باعث هضم بهتر و سريع غذا مي‌شود. ترکيب‏هاي موجود در آن با اثر گذاشتن روي مخاط معده و روده باعث بهبود عملکرد آنها مي‌شود. نتايج پژوهش‌هاي محققان هندي نشان مي‌دهد اين ادويه باعث تحريک ترشح آنزيم‌هاي مختلفي مي‌شود که هضم غذا را راحت‌تر مي‌کنند. زنجفيل يا زنجبيل جزو گياهان دارويي موثر بر دستگاه گوارش ضددرد، ضدنفخ و گرفتگي، ضديبوست، مقوي و محرک هضم و ضداکسيدان، ضد التهاب و درد و ضد ميکروب، ضدقارچ، ضد ويروس و موثر بر قلب و عروق است. اين گياه خواص متعددي دارد که يکي از خواص مهم ديگر آن ضدتهوع بودن است که در بين گياهان جزو قوي‌ترين‌هاست.
    مصرف زنجبيل در زمان تهوع ناشي از مسافرت و تهوع دوران بارداري بين افراد جهان بسيار شايع است. همچنين خانم‌هاي باردار مي‏‌توانند ميزان توصيه‏شده را اول صبح مصرف کنند تا تهوع ناشي از بارداري‌شان رفع شود زيرا مصرف ميزان توصيه شده و در حد مصرف خوراکي مشکلي ندارد. مي‌توانيد از زنجبيل تازه يا پودر و دم‌کرده آن در تهيه‌ غذاها استفاده کنيد يا آن را در نوشيدني‏ مثل چاي بريزيد. البته زنجبيل مزه ‌تند و تيزي دارد و ممکن است بعضي قادر به خوردن آن نباشند، به همين دليل مي‏‌توان کپسول‌هاي خالي ژلاتيني حاوي پودر آن را که در داروخانه‌ها موجود است، مصرف کنيد. مي‌توانيد 5/0 تا 1 گرم زنجبيل خشک را با 150 تا 250 ميلي‏ليتر آب دم و بعد از غذا ميل کنيد. روزانه نبايد بيش از 2 ميلي‏گرم زنجبيل خشک که معادل 10 گرم زنجبيل تازه است، مصرف کنيد. توجه داشته باشيد که درمان‌هاي گياهي نيز مي‌توانند آسيب‏رسان باشند. علاوه بر اينها، افشره‌ خوراکي زنجبيل براي زنان باردار و شيرده توصيه نمي‌شود و به کودکان زير2 سال هم نبايد زنجبيل داده شود. مصرف زياد زنجبيل باعث سوزش سر دل مي‏شود. افرادي هم که سنگ کليه دارند، بايد قبل از مصرف زنجبيل حتما با پزشک مشورت کنند. هرچند مصرف زنجبيل در رفع نفخ موثر است اما اگر داروهاي رقيق‌کننده خون مانند وارفارين و آسپيرين مصرف مي‏کنيد، آن را نخوريد.

    #100249
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.

    ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.

    یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.
    [/align]

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.