همـه مادران بـاردار محتـاج مـکـمـل انـد؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73188
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    از نظر علمي ثابت شده است تمام مادران بايد مخصوصا در 3 ماهه اول بارداري روزانه يک ميلي‌گرم اسيدفوليک مصرف کنند زيرا کمبود آن باعث بروز اختلال‌هاي جدي‌اي مانند نقص لوله عصبي در جنين مي‌شود و از طرفي مي‌تواند نوعي کم‌خوني در مادر ايجاد کند…
    حتي اگر خانمي براي مشاوره پيش از بارداري مراجعه کند، به او توصيه مي‌شود از چند ماه قبل از اقدام به بارداري، مصرف اسيدفوليک را آغاز کند تا از بروز مشکلات و آنومالي‌هاي جنيني در فرزندش پيشگيري شود.
    در اواسط بارداري، نياز تمام خانم‌ها به ترکيب‌هاي آهن افزايش مي‌يابد و به همين دليل علاوه بر اسيدفوليک، بايد ترکيب‌هاي آهن‌ افزايش يابد. البته ترکيب‌هاي آهني در بازار موجود است که اسيدفوليک و حتي ويتامين C هم براي جذب بهتر آهن دارند و پزشکان مصرف آنها را تا پايان دوران بارداري توصيه مي‌کنند.
    از آنجا که بعد از زايمان، خانم‌ها دچار خونريزي مي‌شوند و بعد از آن شيردهي را در پيش دارند، حتي بهتر است 3 ماه بعد از زايمان هم مصرف اين ترکيب‌ها ادامه يابد.
    مصرف آهن بسيار ضروري است و خانم‌ها نمي‌توانند با تغذيه و مصرف مواد خوراکي حاوي آهن نياز بدنشان به اين ماده را تامين کنند زيرا براي تامين آهن موردنياز بايد رژيم بسيار پرکالري داشته باشند که منطقي نيست و از طرفي جذب آهن از دستگاه گوارش محدود است. در نيمه دوم بارداري، نياز جنين به کلسيم افزايش مي‌يابد و حتي اگر مادر کلسيم کافي مصرف نکند، جنين آن را از بدن مادر مي‌گيرد بنابراين خانم دچار کمبود کلسيم خواهد شد. اگر مادر به اندازه کافي منابع غذايي حاوي کلسيم را مصرف کند (5 واحد در روز) و نياز بدن به اين ماده معدني مثلا با مصرف لبنيات کافي تامين شود، نيازي به تجويز کلسيم اضافه نيست ولي معمولا خانم‌هاي ايراني به اندازه کافي اين مواد را دريافت نمي‌کنند و در اين صورت بايد کلسيم مصرف کنند.
    البته بايد توجه داشت که کلسيم با ويتامين D نباشد چون اين ويتامين محلول در آب نيست و در بدن تجمع پيدا مي‌کند و مي‌تواند در بدن جنين عارضه ايجاد کند.
    مصرف ترکيب‌هاي مولتي‌ويتامين به هيچ‌وجه براي همه خانم‌ها لازم نيست و فقط در شرايط خاصي که پزشک حس کند مادر دچار سوءتغذيه است يا خوب وزن اضافه نمي‌کند، تجويز مي‌شود.
    حتي در صورت نياز مادر به اين ترکيب‌ها هم پزشک بايد حتما به مقدار موادي که باعث بروز مشکل در جنين مي‌شوند مانند ويتامين D، روي و… هم دقت کند تا از حد مجاز بالاتر نباشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.