کارشناسان تغذیه بر این باورند که سالم ترین غذاهای دنیا، غذاهایی هستند که از مواد طبیعی و فصلی تهیه می شوند، زیرا تغییراتی که در نتیجه گذر فصول، از بهار به تابستان یا از پاییز به زمستان ایجاد می شوند، برای حفظ تعادل در منابع طبیعی زمین و اشکال مختلف حیات در آن، لازم و ضروری است.
اما متاسفانه امروزه خیلی راحت، خوردن مواد غذایی فصلی مانند میوه ها و سبزی ها را فراموش کرده ایم، زیرا اکثر آنها در تمام فصول سال در دسترس مان هستند، مثلاشما می توانید توت فرنگی را که یک میوه تابستانی است، در فصل پاییز مصرف کنید، اما باید بدانید که با گذشت زمان از ارزش غذایی میوه کاسته شده و در واقع با نوع فصلی آن قابل مقایسه نیست. البته نمی توان گفت که انبارداری ارزش غذایی تمام میوه ها را کاهش می دهد؛ مثلاسیب، کیوی و گلابی وحشی، بر اثر انبارداری تقریبا همه ارزش غذایی خود را حفظ می کنند، اما نکته مهم اینجاست که چرا تا وقتی میوه و سبزی فصلی در دسترس داریم، باید از محصولات گلخانه ای، انباری، کنسروی و خشک شده استفاده کنیم؟