نکات مهم و جالب درباره ی ویتامین زمستانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #91810
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    در فصل زمستان با غذاها و موادغذایی زمستانی می توانید یک منبع ویتامین در بدنتان درست کنید اما اگر از این غذاها خبر نداری ما برای شما نکاتی در این باره می گوییم پس شما عزیزان می توانید با ما همراه باشید تا از ویتامین های زمستان سخنان خوب و موثر برای شما در این بخش بگذاریم و همچنین آن ها را به ذهن خود بسپارید. حالا که زمستان از راه رسیده باید به فکر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و تقویت سیستم ایمنی‌مان باشیم. برای اینکه میکروب‌ها جرات نکنند دور و برتان بیایند این ویتامین‌ها و مواد معدنی را بیشتر جذب کنید.

    تغذیه‌ پر ویتامین زمستانی

    داشتن یک تغذیه‌ سالم، متنوع و مناسب یکی از شرایط لازم برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. مصرف میوه و سبزی‌ها برای بالا بردن میزان ویتامین‌های بدن لازم و ضروری است. درست است که این روزها بدن به ویتامین‌هایی مانند ویتامین C و ویتامین‌های گروه B بیشتر نیاز دارد اما نباید از آهن و روی (زینک) هم غافل شوید.در این روزهای سرد حتماً پرتقال، نارنگی، کیوی، انواع کلم‌ها و همچنین هویج بیشتری میل کنید.مصرف مکمل‌های غذایی (البته با نظر پزشک) و آب میوه‌های سرشار از ویتامین که حاوی مواد معدنی نیز هستند برای مقابله با بیماری‌های رایج فصل سرما بسیار مفید هستند. مواد غذایی دیگری مانند غذاهای دریایی (روی و آهن)، حبوبات (آهن و سلنیوم، سیر و پیاز (ویتامین C و سلنیوم) سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. در واقع لازم است که به میزان کافی پروتئین مصرف کنید تا آنتی کورهای لازم برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌ها تولید شود. پروتئین‌ها به ویژه در گوشت قرمز، ماهی و تخم‌مرغ وجود دارند.

    ویتامین C

    وجود ویتامین C برای ساخت کلاژن موجود در جداره‌ رگ‌های خونی، پوست، اسکلت، تاندون ها، رباط‌ها یا لثه لازم و ضروری است. این ویتامین همچنین باعث جذب هر چه بهتر آهن موجود در مواد غذایی می‌شود. یعنی اگر می‌خواهید آهنی که مصرف می‌کنید حتماً به بهترین نحو جذب بدنتان شود حتماً باید در کنار آن یک ماده‌ غذایی حاوی ویتامین C هم میل کنید. این ویتامین از بیماری‌های زمستانی پیشگیری می‌کند. در واقع این ویتامین با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله و خستگی زمستانی را از جان شما به در می‌کنند. منابع ویتامین C: مرکبات، فلفل دلمه ای، فلفل، میوه و سبزی‌ها سرشار از این ویتامین نشاط آفرین می‌باشند.

    ویتامین B1

    ویتامین B1 در متابولیسم اسیدهای آمینه و تبدیل گلوکز به انرژی نقش فعالی دارد. وجود این ویتامین برای حفظ سیستم عصبی ما ضروری است. به این ترتیب که برای بهبود عملکرد ذهنی و حافظه‌ ما مفید و لازم است.

    منابع ویتامین B1

    غلات کامل، گوشت‌ها، حبوبات، میوه‌ها و غذاهای دریایی.

    ویتامین A

    وجود ویتامین A برای سلامت پوست و غشاهای مخاطی (چشم‌ها، مجاری تنفسی و ادراری، روده ها) که در خط مقدم مقابله با باکتری‌ها و ویروس قرار دارند لازم و ضروری است. این ویتامین به شکل بتاکاروتن در گیاهان وجود دارد. منابع ویتامین A: ویتامین A در مواد غذایی حیوانی مانند زرده‌ تخم‌مرغ، کره، جگر و روغن ماهی و غیره به وفور یافت می‌شود. بتاکاروتن هم در سبزی‌های مانند هویج، اسفناج و زردآلو وجود دارد.

    ویتامین B12

    خانواده‌ ویتامین B12 با همکاری فولات‌ها در تولید انرژی در داخل سلول‌ها و بهبود عملکرد سیستم عصبی شرکت دارند.منابع ویتامین B12: در کله پاچه، گوشت قرمز، ماهی، محصولات لبنی و غذاهای دریایی به میزان کافی ویتامین B12 وجود دارد.

    آهن

    از هر چه بگذریم به اصطلاح، «آهن ضروری‌تر است». این ماده‌ معدنی برای تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) یعنی اولین منبع انرژی بدن لازم است. کاهش یا کمبود آهن در بدن باعث کاهش قدرت ذهن، خستگی، کاهش تمرکز و غیره می‌شود. بدن نمی‌تواند آهن تولید کند، برای همین باید از طریق مواد غذایی جذب کند. متأسفانه کمبود آهن و کم خونی در بین خانم‌های جوان و زنان باردار، شیوع بیشتری دارد. برای همین لازم است آهن مورد نیازشان را از طریق مصرف گوشت قرمز تأمین کنند، زیرا این مواد غذایی آهن بیشتری نسبت به سبزی‌ها دارند. منابع آهن: بوقلمون، کله پاچه، گوشت قرمز، ماهی، حبوبات و غیره.

    سلنیوم

    سلنیوم حاوی خواص آنتی اکسیدانی است. خواص این ماده‌ معدنی در پیشگیری از سرطان محرز است. در عین حال سلنیوم نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. سلنیوم همچنین نقش غیر قابل انکاری روی خلق و خو، حافظه، اضطراب و افسردگی می‌گذارد؛ یعنی کمبود این ماده‌ معدنی تأثیر منفی روی سیستم عصبی ما دارد. منابع سلنیوم: گردوی برزیلی، غلات کامل، پیاز، بروکلی و غیره.

    روی

    روی یا همان زینک در تمام سلول‌های بدن ما وجود دارد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که روی، شدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و همچنین از ابتلا به این بیماری پیشگیری می‌کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.