-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۰ در ۰۲:۵۹ #70334farzaneh negahbanمشارکت کننده
رابطه شناختهشدهای بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی (دفاعی) بدن وجود دارد. نوع تغذیه ما میتواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماریها محافظت كند.
تغذیه غیر صحیح میتواند مشكلاتی را برای سلامتی بدنمان به همراه آورد، مثلا عمل سرخ كردن، اگر چه باعث خوشمزه شدن غذاها می شود، ولی اغلب آنها را حاوی موادی میكند كه به نحوی برای سلامتی مضرند و ممكن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف كنند.
غذاهای خیلی سرخشده و برشته شده، غذاهای مانده و یا چند بار گرم شده، موادی دارند كه بدن برای دفع ضرر ناشی از آنها، باید بسیار فعالیت كند. این فعالیتهای اضافی خود موجب فرسودگی سلول های بدن میشود.
پیری سلولی و كاهش ایمنی سلولی معمولا به دلیل مصرف بیش از حد موادی است كه تعادل بدن را مختل میكنند. مصرف الكل، غذاهای چرب و سرخ شده، استعمال سیگار و دخانیات، استرس و هوای آلوده همگی در این اختلال نقش دارند.
انواع سبزیهای تازه به دلیل داشتن ویتامینها و املاح مختلف به دفاع سلولی كمك میكنند، خصوصا ویتامین C بهعنوان یك آنتیاكسیدان قوی میتواند اثر قابل توجهی بر سلامت و افزایش ایمنی سلولی داشته باشد.
شناخته شده ترین آنتی اكسیدان ها، ویتامین های A و C و E هستند. وقتی ما میوه ها و سبزیجات سبز و نارنجی میخوریم، بخش عمده ای از این ویتامینها را دریافت میكنیم.
سلنیوم و منیزیم نیز از موادی هستند كه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. غلات، حبوبات و آجیل منابع خوب آنها هستند. كمبود بعضی از ریزمغذیها مانند آهن و روی میتوانند با اختلال در هماهنگی سلولی، موجب افزایش ابتلا به بیماری خصوصا در كودكان شوند.
ابتلای مكرر به بیماری خود نقش مهمی در كاهش ایمنی بدن دارد، بنابراین رعایت بهداشت فردی، استفاده از آب سالم، ضدعفونی كردن سبزیها و میوهها و رعایت تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی، رعایت میزان مصرف و تناسب وزن، دوری از دخانیات و هوای آلوده، شناخت گروههای غذایی و مصرف متعادل همه موادغذایی و نهایتا مصرف 5 تا 7 بار میوه و سبزی در روز میتواند با تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن، شما را در مقابل ابتلا به بسیاری از بیماریها محافظت كند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.