یافته های اخیر محققان دانشگاه هاروارد در آمریكا و دانشگاه واگنینگن در هلند نشان داد نوشیدن سه لیوان شیر كم چرب، خطر حمله قلبی را تا ۱۸ درصد كاهش می دهد.
این پژوهش در نشریه «امریكن جورنال» كه از معتبرترین مراجع تغذیه ای جهان به شمار می رود به چاپ رسید شامل ۱۷ مطالعه از آمریكا، اروپا و ژاپن است.
یافته های یك مطالعه انجام شده دیگر كه در مجله آمریكایی «تغذیه بالینی» انتشار یافت، نیز نشان داد: مصرف كلسیم لبنیات با رژیم غذایی كه منجر به كاهش وزن می شود ارتباط دارد. در این مطالعه بیش از ۳۰۰ مرد و زنی كه افزایش وزن داشتند به مدت دو سال مورد آزمایش قرار گرفتند یافته های این پژوهش نشان داد گروهی كه بیشترین كلسیم را از طریق مصرف لبنیات دریافت كرده بودند ۳۸ درصد بیش از عده ای كه كمترین میزان كلسیم را از این طریق دریافت كرده بودند كاهش وزن داشته اند.
یك پژوهش دیگر در مورد لبنیات كه در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت، بر این باور قدیمی كه لبنیات موجب ابتلا به بیماری قلبی می شود خط بطلان كشید. بر این اساس پژوهشگران آمریكایی ۲۵ مورد مطالعاتی را كه شامل ۳۵۰ هزار نفر می شود مورد آزمایش قرار دادند و به این نتیجه رسیدند كه مصرف چربی های اشباع شده رژیمی با خطر بیماریهای قلبی – عروقی ارتباط ندارد!
همچنین طی یك آزمایش روی ۲۳ هزار و ۳۶۶ مرد سوئدی مشخص شد مصرف روزانه كلسیم بیش از میزان توصیه شده می تواند خطر یا مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و سرطان را تا ۲۵ درصد كاهش دهد.