نوشابه زرد بدتر است یا مشکی؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72099
    s.farzi
    مشارکت کننده

    دکتر سیدضیاءالدین مطهری- رئیس انجمن تغذیه ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره توضیح می دهند:

    فرمول واقعی و حقیقی تهیه و تولید درصد مواد هر نوع نوشابه‌ای جزو اسرار تولید کنندگان بوده و غیر از مواد اصلی و شناخته‌شده‌ای که جنبه کلی دارد،مواد کاربردی دیگر اعلام نمی‌شود و حتی درصد واقعی آنها نیز به طور دقیق معلوم و مشخص نیست، ولی به طور کلی می‌توان گفت ترکیبات عمده یک لیتر نوشابه حدوداً ۸۹۴میلی‌لیتر آب، ۱۰۴گرم شکر، حدود ۲گرم (به فراخور نوع نوشابه) مواد رنگی، نگهدارنده، طعم‌دهنده، احتمالاً کافئین یا کولا و اسانس‌های مختلف، اسید فسفریک و دی‌اکسیدکربن است.

    در رابطه با نوشابه‌های بدون قند چطور؟

    * در مورد نوشابه‌های فاقد شکر نیز بیشتر از ماده‌ای به نام آسپارتام که یک شیرین‌کننده مصنوعی با قدرت شیرین‌کنندگی ۲۰۰برابر قند است استفاده می‌شود.در همین جا قابل ذکر است که این ماده در حرارت بیش از ۱۰۰ درجه خاصیت خود را از دست می‌دهد.

    * جزو ترکیبات آن دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و فنیل آلانین هستند و از این جهت افرادی که به بیماری فنیل کتون اوریا مبتلا هستند نبایستی از موادی که حاوی آسپارتام هستند استفاده کنند، همچنین کودکان و جوانانی که بیش‌فعال هستند باید از خوردن نوشابه‌های رنگی به‌ویژه آنهایی که زردرنگ هستند خودداری کنند.

    مواد مضری که در نوشابه‌ها وجود دارند چه موادی هستند؟

    * اصولاً باتوجه به گستردگی مصرف و میزان استفاده روزانه می‌توان گفت کلیه ترکیبات به کار برده شده از شکر تا آسپارتام وسایر مواد نام برده شده می‌توانند در طول زمان عوارضی را زمینه‌سازی و اتخاذ کنند به خصوص اگر از حد متعارف بیشتر مصرف شوند.

    چه عوارضی را به این مواد می‌توان نسبت داد؟

    * درصورت مصرف بیش از حد و دایمی می‌توانیم موارد زیر را در رابطه با این موضوع برشماریم:

    سنگ کلیه و آلرژی‌های گوناگون پوستی مثل کهیر و راش‌های پوستی،عوارض ریوی مثل آسم و خس خس سینه،آب‌ریزش بینی که ناشی از مواد‌رنگی،نگهدارنده‌ها و طعم دهنده‌های به کار برده شده هستند.

    * فشار خون،ضربان نامنظم قلب،بروز اضطراب که ناشی از کافئین موجود در گروهی از نوشابه‌ها هستند.چاقی و افزایش وزن به علت دارا بودن حداقل بیش از صدکالری قند در هر لیوان مصرفی در مورد نوشابه‌های حاوی قند(زمینه‌سازی برای بروز بیماری‌های قلبی-دیابت) و پوسیدگی دندان‌ها به علت خاصیت اسیدی نوشابه‌های گازدار و در نهایت کاهش جذب کلسیم به علت وجود اسید فسفریک و سوق یافتن به سمت پوکی استخوان و سستی دندان‌ها و اما در قبال نوشابه‌هایی که به جای قند از آسپار تام استفاده شده در صورت مصرف مداوم و بیش از اندازه عوارض گوناگونی در رابطه با خود ماده آسپارتام برشمرده می‌شود که بالغ بر دهها عارضه جانبی هستند.

    در چه سنینی باید از این مواد استفاده کرد؟

    – متأسفانه گستردگی مصرف نوشابه‌های گوناگون که طیف وسیعی از افراد (نوزادان تا کهنسالان) را دربرگرفته به طور کلی صحیح نیست.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.