غذاهای شور و نمکین، موجی از بیماریهای غیرواگیردار را در نسلهای آینده به همراه خواهد داشت که قابل پیشگیری است.
به گزارش سلامت ایران رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: «نمک مهمترین عامل برای ابتلا به انواع سرطان است. به این دلیل که نمک در بدن انسان 2 نوع تاثیر میگذارد. یکی تاثیر کوتاهمدت است که در زمان مصرف نمک تاثیر سویی دارد و دوم در درازمدت روی ژنهای فرد تاثیر میگذارد و آنها را تغییر میدهد و زمینه ابتلا به سرطان را در فرد افزایش میدهد.»
وی با بیان اینکه سرانه مصرف نمک در کشور ما 3 برابر استاندارد جهانی است، تاکید کرد: «اگر نمکپاشها را از سر سفرهها برداریم باز هم مصرف نمک بالاست و حداقل 2 برابر استانداردهای جهانی خواهد بود.» «حتیالامکان از مصرف غذاهای آماده مثل فستفودها خودداری کنید.»[سرطان، پشت فست فودهاست] وی ادامه داد: «با توجه به آنکه ذایقه مردم به غذاهای شور و نمکین عادت کرده است، بنابراین تغییر ذایقه بسیار سخت است و صدا و سیما در این موضوع بسیار مقصر است.» «بسیاری از این تبلیغات مردم را گمراه میکند و آنها تصور میکنند، نوع خاصی از پفکها مضر نخواهند بود، در حالی که همه انواع موادغذایی و تنقلات شور سلامتی را تهدید میکند.» «نمکپاشها را از سر سفره خود بردارید و سعی کنید ذایقه کودکان خود را از کودکی با نخوردن نمک عادت دهید. علاوه بر آن حتیالمقدور از مصرف فستفودها خودداری کنید و اگر تمایلی به خوردن آنها دارید، 3 تا 4 ماه یک بار فستفود بخورید.»
منبع»همشهری آنلاین