نقش رنگ در غذای كودكان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71103
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    سبز
    سبزی‎هاي سبزرنگ حاوی مجموعه ای از «آنتی اكسیدان»ها هستند. با خوردن سبزی ها, استخوان ها و دندان هایی محكم خواهید داشت. همچنين, سبزی ها ابتلا به سرطان را نیز كاهش می دهند.
    بعضی از سبزی‏ها عبارت اند از: مارچوبه، فلفل های سبز، بروكلی، تمام برگ های خوراكی، خیار، لوبیاي سبز، نخود سبز، كدوی سبز، كرفس، كلم، كیوی، طالبی، سیب و انگور.
    ● قهوه ای و سفید
    رنگ های سفید و كرم تا قهوه ای را نیز می توان در زمره رنگین كمان خوراكی ها جای داد. خواص سلامتی بخش و مفید سیر و پیاز بسیار قابل توجه است.
    از این گروه می توان به پیازها، سیر، گل كلم، سیب زمینی، قارچ، موز، خرما و هلوی سفید اشاره كرد.
    بشقاب غذا را همچون بوم نقاشی ببینید و به فرزندتان كمك كنید تا روی این بوم با استفاده از مواد خوراكی رنگینی كه در اختیارش قرار می دهید، مطابق سلیقه خودش منظره ای زیبا بیافریند. چند بوته كوچك بروكلی بخارپز یا آب‎پز و مقداری لوبیا سبز درسته پخته می تواند درخت‎های این منظره باشد، یك عدد گوجه فرنگی گیلاسی به جای خورشید و یك مشت نخود فرنگی و دانه ذرت هم به جای گل‎ها
    از انواع میوه و سبزی‎ها برای تزئین غذاهای گوناگون كه ممكن است بعضی از آنها نیز چندان مورد علاقه فرزندتان نباشد، بهره بگیرید. با استفاده از قوه تخیل خود و كودكتان با اشكال و طرح های فانتزی این غذاها را بیارایید.
    در فصل تابستان، پوره های رنگارنگی از میوه های گوناگون درست كنید و آنها را در جایخی بريزيد و در فریزر قرار دهید. از این مكعب های یخ میوه ای برای سرو نوشیدنی های كودكان استفاده كنید
    به جای تنقلات پرچربی و پرنمك، برگه خشك شده میوه ها و مغز پسته و گردو را در دسترس بچه ها قرار دهید.
    با فرزندتان بازی شناخت طعم میوه ها را ترتیب دهید. چشمان او را با دستمالي ببندید و قطعاتی از میوه های گوناگون را در دهانش بگذارید تا با خوردن آنها نوع میوه یا سبزی‎ها را تشخیص دهد. خلاصه اینكه از خلاقیت شخصی خود نیز برای ایجاد عادت صحیح غذایی در فرزندتان بهره بگیرید.
    شما از مواد غذایی رنگی نیز می توانید به عنوان وسیله ای برای خوراندن گوشت به كودكانتان استفاده كنید. بسیاری از كودكان به خوردن گوشت علاقه زیادی از خود نشان نمی دهند كه آن هم یا به علت تنفر آنها از بوی گوشت است یا اینكه از تكه های گوشت در غذا خوششان نمی آید. به همين منظور می توانید از سبزی‎هايي نظیر: هویج، سیب زمینی و شلغم برای گرفتن بوی گوشت در غذا استفاده كنید، اینگونه هم غذا خوش رنگ و بو می شود و هم خوردنی.
    تأثیر رنگ در غذای كودكان به قدری زیاد است كه آنها ترجیح می دهند به جای استفاده از غذاهای خانگی در زنگ تفریح، خوراكی های خوش آب و رنگ بوفه مدرسه را تهیه کنند. برای رفع این عادت كه یكی از مهمترین دلایل چاقی كودكان هست، بهتر است برای برانگیختن اشتهای كودكان به خوردن ساندویچ های خانگی, سبزی‎ها و میوه های رنگی متوسل شوید تا پفك و پاستیل و چوب شور.
    بدانيد كه طبق تحقیقات دانشمندان, اگر بتوانید هر طعم جدیدي را حتی با اصرار حدود ۱۰بار به كودكتان بخورانید، او این طعم را مي‎پذيرد و به آن عادت می كند.
    پس ناامید نشوید و با هر روشي كه مي‎توانيد، مواد مفید را با اشكال رنگارنگ و جذاب به فرزندانتان بدهيد تا بخورند.
    شركت دادن بچه ها در خرید سبزی‎ها نیز آنها را به خوردن آنچه خود انتخاب كرده اند، ترغیب می كند. آنها را با خود به فروشگاه‏های عرضه كننده سبزی‏ها و میوه‎ها ببرید و اجازه بدهید آنچه ترجیح می دهند، خریداری كنند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.