مهمترين هدف تغذيهاي در بيماران كليوي، كاهش فشار بر كليههاست؛ به اين شيوه كليه بهتدريج ميتواند عملكرد طبيعي خود را به دست آورد يا اينكه از آسيب بيشتر آن جلوگيري ميشود.
دكتر نصيري در اينباره توضيح ميدهد: ميزان پروتئين دريافتي بيمار بايد تحت كنترل باشد؛ البته محدوديت پروتئين به معني حذف كامل آن از برنامه غذايي نيست؛ اين توصيه بدان معناست كه ميزان مصرف مناسب بايد توسط پزشك و كارشناس تغذيه تعيين شود.
به گفته اين پزشك متخصص، رژيم غذايي مناسب براساس مرحله بيماري و درجه پيشرفت آن تعيين ميشود. علاوه بر اين در صورت اضافهوزن، بيمار بايد با رعايت اصول تغذيهاي وزن خود را كاهش دهد.
وي به بيماران ديابتي اشاره ميكند و ميگويد: كنترل مناسب قند خون در مبتلايان به ديابت ميتواند پيشرفت نارسايي كليوي را كندتر كند.
به گفته دكتر نصيري، بيماراني كه دچار كاهش حجم ادرار شدهاند، بايد ميزان مصرف مايعات و دريافت پروتئين را محدود كنند. همچنين در صورتي كه فرد به فشارخون بالا يا ورم مبتلا باشد نيز بايد مصرف نمك در برنامه غذايي خود را به حداقل كاهش دهد. علاوه بر اين، مصرف غذاهاي كنسرو شده نيز ممنوع است و در مواردي كه محدوديت شديد توصيه ميشود، علاوه بر ممنوعيت مصرف غذاهاي فرآيند شده، مصرف گوشت نيز بايستي محدود شود. البته توجه داشته باشيد محدوديت مصرف نمك براي بهبود ورم تاثير بيشتري نسبت به محدوديت مايعات دارد.