گروهی از پژوهشگران اسپانیایی به بررسی ترکیبات و مجموعه باکتری های موجود در شیر مادر پرداختند، به گفته این دانشمندان میزان این باکتری های مفید در مادران چاق یا مادرانی که در دوران بارداری بیشتر از میزان توصیه شده افزایش وزن داشته اند، کمتر است. همچنین مشخص شد که نوع زایمان نیز بر روی تنوع باکتریایی شیر مادر موثرمی باشد. مادرانی که با برنامه ریزی قبلی تحت سزارین قرار می گیرند نسبت به مادران دارای زایمان طبیعی میزان کمتری از این باکتری های مفید در شیر خود دارند
این نتایج نشان میدهد که وضعیت هورمونی مادر در زمان تولد می تواند بر تنوع گونه های باکتری در شیر وی تاثیر بگذارد.
Am J Clin Nutr 2012