مضرترین غذاها برای کودکان مبتلا به اوتیسم، غذاهای فراوری شده، شکلات و رنگ های مصنوعی است. انواع کنسرو و فستفود منابع روغنهای اشباع هستند، علاوه بر اینها، کرمها و خامههای موجود در شیرینیها، بیسکویتها، انواع اسنک و پفک و خوراکیهای مشابه، منبع اسیدهای چرب ترانساند که به شدت بر سلامت این کودکان اثر منفی میگذارد. بهتر است تعداد وعدهها و میانوعدهها برای کودکان مبتلا به اوتیسم افزایش یابد و در هر وعده غذایی حجم دریافت کم شود. اگر کودک عادت به مصرف وعدههای غذایی پرحجم دارد، باید او را عادت داد با غذا مقداری میوه و سبزی و سالاد بخورد. توصیه میکنم قبل از هر وعده غذایی مقداری سالاد کاهو بخورد تا حدی که احساس سیری کند و موادغذایی پرکالری کمتری مصرف کند.
بهتر است این افراد از مصرف زیاد شیرینی، بیسکویت و ماکارونی به دلیل دارا بودن گلوتن و نیز مصرف لبنیات و بستنی به دلیل داشتن کازئین (پروتئین شیر) اجتناب کنند، زیرا گلوتن و کازئین باعث تشدید علائم بیماری میشود.
پریسا دامغانیان -کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی