ممکن است در نانهای رژیمی به نان ذرت، سیب زمینی و یا سویا نیز برخورد کرده باشید، این نانها برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک مناسب هستند. سلیاک نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب رسانده و سبب اختلال در جذب مواد مغذی میشود. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، قادر به تحمل پروتئینی به نام گلوتن که در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جودو سر وجود دارد، نیستند و زمانی که غذاهای حاوی گلوتن مصرف میکنند، سیستم ایمنی بدن آنها پاسخی را به صورت تخریب روده کوچک صادر میکند. این تخریب به خصوص در پرزهای انگشتانهای روده که مواد مغذی داخل آنها جذب میشوند، ایجاد میگردد که حاصل آن سوءجذب مواد غذایی است. این افراد باید گندم، جو و تمام مشتقات آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنند که اولین قدم در این راه استفاده از نان مناسب است، نانهای موجود برای بیماران سلیاکی فاقد گلوتن بوده و برای ایجاد بافت مناسب در خمیر آنها از مواد دیگری مانند صمغها و بیوپلیمرها استفاده میشود، پس این بیماران میتوانند با اطمینان کامل از نانهای ذرت، سیب زمینی و برنج استفاده کنند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه