نان سوخته سرطان زاست

در حال نمایش 8 نوشته (از کل 8)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75392
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يکي از مشكل‏هاي اصلي نان‏ها در کشور ما كه اغلب به‏صورت سنتي در تنور و با حرارت زياد و مستقيم پخته مي‏شوند، قهوه‏اي يا سياه‏رنگ شدن قسمت‏هايي از سطح رويي يا زيرين يا بافت آنها به‏خصوص در نان‌هاي تافتون و سنگک است…

    اين قسمت‌هاي تغييررنگ داده، مملو از ترکيب‌هاي آکريلاميدي هستند که مواد سرطان‌زا محسوب مي‌شوند. باقي ماندن خمير از پخت قبلي يا تنظيم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمي‌شدن سطح زيرين نان‏ يا قسمت‏هايي از آن مي‏شود و متاسفانه به دليل ناآگاهي، مردم اين قسمت‏ها را هم مصرف مي‌كنند.

    بسياري از افراد با اين تصور كه نان‌هاي برشته ماندگاري بيشتر يا طعم مطلوب‌تري دارند، اين نان‌ها را مي‌خرند در حالي که آکريلاميد که هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد کربوهيدراتي موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقيم، در محصولاتي مانند نان، بيسکويت، کلوچه، چيپس سيب‏زميني ايجاد و باعث قهوه‏اي يا سياه‏رنگ شدن آنها مي‏شود، سرطان‌زاست.

    به‏طور کلي نبايد قسمت‏هاي خيلي برشته هر ماده غذايي‌اي را مصرف کرد زيرا ممکن ‌است داراي ترکيب‏هاي سرطان‌زا باشند که به محض ورود به بدن و تجزيه آنها ماده‌اي توليد مي‏شود كه مي‌تواند در درازمدت بر سلامت مصرف‌كننده تاثير مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسيب به سيستم ايمني و عصبي شود.

    اگر قصد خريد نان‏ داريد، آنهايي كه رنگ روشن‌تر دارند انتخاب كنيد و از مصرف قسمت‏هاي سوخته يا برشته نان‌ها (اعم از بربري، تافتون، سنگک و حتي نان‌هاي حجيم مثل نان باگت) پرهيز کنيد، حتي بيسكويت و كلوچه‏هايي كه سطح زيرين آنها سوخته است، نخوريد.
    سلامت

    #99108
    zghasemi
    مشارکت کننده

    من همیشه تصورم این بود که نان های روشن تر خمیر شده اند و خوب نپخته اند..یعنی تصور من غلط بوده؟

    #99109
    s.samadi
    مشارکت کننده

    از اونجایی که طبخ سنتی نان خیلی کم شده و با سیاست گذاری ها در این زمینه به وضوح می بینیم که خوشبختانه زائدات و سوختگی نان در سطح اولیه تولید و دورریز در دست مصرف کننده در طی این چند سال بسیار کم شده

    #99113
    zghasemi
    مشارکت کننده

    درسته صمدی عزیز ..که البته بخش اعظم آن مدیون قیمت بالای نان هست ;)

    #99114
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    کاملاً با شما موافقم ، ولی برخی افراد خودشان در منزل و توسط دستگاه تستر اقدام به برشته شدن بیشتر نان خریداری شده می کنند ( یعنی به نان برشته تر علاقه مندند) که اکثر اوقات منتهی به سوخته شدن نان و درنتیجه سرطان زایی آن می گردد.
    این مقاله تذکری برای آنهاست …

    #99119
    zghasemi
    مشارکت کننده

    کاملا درسته جمشیدی جان…گاهی طعم خوب غذاها را مدیون حفظ سلامتی خود میکنیم

    #99131
    madjd
    مدیرکل

    چه دلیل علمی برای سرطان زایی آن دارید؟

    #99167
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    حرارت دادن زیاد به نان ‌ها که حاوی نشاسته هستند سبب افزایش غلظت مواد سمی آکریلامیدی تا 5 برابر می ‌شود. سرطان ‌زایی آکریلامید‌ها با آزمایش‌ هایی بر حیوا‌ن‌ ها اثبات شده است.

در حال نمایش 8 نوشته (از کل 8)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.