-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ آذر، ۱۳۹۳ در ۱۳:۰۸ #86859p.damghanianمشارکت کننده
میوه هایی که دارای فیبر زیادتری هستند برای سلامتی مفیدترند این نوع میوه ها دارای ایندکس یا نمایه ی گلایسمی (GI)پایین تری هستند بنابراین باعث افزایش ناگهانی و زیاد قند خون در مقایسه با انواع دیگر میوه نمی شوند. اگر پوست یا دانه ی میوه قابل خوردن باشد این نوع میوه ها دارای مقدار فیبر زیادی خواهند بود.این میوه ها شامل: سیب، انواع آلوچه و آلو، قره قاط، زرد آلو، گلابی، توت فرنگی، کیوی ، آووکادو وانار می باشد.
میوه هایی که حاوی مقدار زیادی فروکتوز نسبت به گلوکز هستند یعنی کسر فروکتوز به گلوکز آنها بالا است، برای سلامتی مفیدند. متابولیسم فروکتوز در سلولها وابسته به وجود انسولین نیست . GIاین میوه ها تقریباً 19 می باشد در حالیکه GIشکر ( سوکروز) حدود 60 و GIگلوکز 100 است.
این نوع میوه ها عبارتند از: انواع گیلاس و آلبالو، انواع سیب، گلابی،انبه ، گلابی هندی
برخی از میوه جات دارای مقادیر بسیار زیادی سوکروز و گلوکز بوده و دارای GIبسیار بالایی هستند، بنابراین شما باید تنها مقادیر بسیار کمی از این نوع میوه ها مصرف کنید این میو ه ها شامل: خرما، موز، انگور، طالبی، پرتقال و آناناس می باشند.
خرما یکی از بدترین میوه ها برای افراد دیابتی است تنها نصف فنجان خرما حدود 55 گرم شکر دارد با میزان GI53 .
از خوردن میوه های کنسرو شده که چه درآب خودشان کنسرو شده باشند چه در شربت باید پرهیز کرد زیرا حاوی مقادیر زیادی شکر هستند. اگر در آب خود میوه بدون شکر کنسرو شده باشند موارد سالم تری محسوب می شوند.
انجمن دیابت آمریکا به افراد دیابتی به عنوان بخشی از رژیم روزانه اشان،خوردن انواع توت و مرکبات را توصیه می کند.توت ها حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان ، انواع ویتامین و فیبر هستند و مرکبات نیز حاوی مقادیر زیادی ویتامین Cو فیبر می باشند ، با این حال شما به عنوان یک فرد دیابتی باید هم در مورد انتخاب نوع میوه و هم سایز سروینگی که انتخاب می کنید دقت نمایید.فرد مبتلا به دیابت نوع 2 می تواند با کنترل بیماری به سلامت خود بازگردد. خوردن نوع صحیح و مقدار صحیح میوه می تواند درکنترل قندخون شما بسیار موثر باشد.پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.