میوه هایی که از برون دل می برند و از درون سلامت را به خطر می اندازند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #92775
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    در این روزهای سرد، بازار مرکبات داغ است داغ داغ … به حدی که برخی از گرم بودن این بازار به هر طریقی می خواهند سود ببرند، سودهایی که حتی به ضرر سلامتی مردم تمام می شود.در کنار داغی بازار مرکبات چند سالی است بحث رنگ آوری مصنوعی میوه ها نیز مطرح است، بحث داغ و اما تلخ عرضه میوه های رنگ شده در بازار به طوری که این موضوع حتی چند وقت پیش، صدای رییس اتحادیه باغداران کشور را نیز در آورد.

    به گزارش سلامت نیوز،روزنامه ولایت به مدیر مسوولی سید عبدالعظیم موسوی در تازه ترین شماره خود با چاپ گزارشی با عنوان حکایت میوه هایی که از برون دل می برند و از درون سلامت را به خطر می اندازند، به واکاوی تولید محصولات سالم پرداخته است.

    در این روزهای سرد، بازار مرکبات داغ است داغ داغ … به حدی که برخی از گرم بودن این بازار به هر طریقی می خواهند سود ببرند، سودهایی که حتی به ضرر سلامتی مردم تمام می شود.در کنار داغی بازار مرکبات چند سالی است بحث رنگ آوری مصنوعی میوه ها نیز مطرح است، بحث داغ و اما تلخ عرضه میوه های رنگ شده در بازار به طوری که این موضوع حتی چند وقت پیش، صدای رییس اتحادیه باغداران کشور را نیز در آورد.

    مجتبی شادلو، نایب رییس اتحادیه باغداران کشور در گفت وگو با خبرنگار جام جم گفته بود: عمل رنگ آوری در برخی میوه ها که پایه قندی دارند، مثل خرمالو و موز، امری طبیعی است، اما به دلیل سود جویی برخی افراد، امروز این روش بدون هرگونه اصول علمی و بهداشتی در باره میوه های اسیدی به خصوص در مرکبات مورد استفاده قرار می گیرد.

    وی انجام رنگ آوری مرکبات با مواد شیمیایی را کاملا غیراصولی و غیرقانونی دانسته و اعلام کرده است: مرکبات براساس اصولی که طبیعت برایش مشخص کرده، باید روی درخت رسیده و طعمدار شوند؛ درحالی که انجام مصنوعی این روند در گرمخانه ها باعث افزایش اسید داخل میوه شده و طعم و مزه آن کاملا غیرطبیعی خواهد شد در عین حال، این عمل باعث کاهش ماندگاری میوه در بازار و منازل خواهد شد و ضررهای بهداشتی دارد.

    علاوه بر روش های مختلف رنگ آوری میوه ها که اخیرا در این خصوص مطالبی عنوان می شود مبنی بر آنکه در برخی از مکان ها در مناطق شمال کشور که محل اصلی تولید مرکبات است، گرمخانه هایی ایجاد و در آن دمای آب را تا 70 درجه می رسانند، پس از آنکه رنگ های شیمیایی به آن اضافه شد، مدتی میوه های نارس در آن قرار می گیرد و این فرآیند باعث می شود تا میوه نارس در ظاهر به میوه رسیده تبدیل شود و این در حالی است که میوه از نظر فیزیولوژیکی همچنان نارس و کال است.

    بحث رنگ آوری میوه ها موضوعی است که رییس اتحادیه میوه و تره بار شهرستان قزوین نیز بر آن صحه گذاشته و از عرضه این محصولات در بازار میوه قزوین می گوید.

    حبیب صادقی پور در گفت وگو با ولایت اظهار داشت: متاسفانه گاهی از اوقات، در بازار مرکبات قزوین نیز میوه هایی خریداری و عرضه می شود که به اصطلاح رنگ شده اند.

    وی با بیان اینکه تا چند وقت پیش در بازار قزوین نارنگی هایی به فروش می رفت که در گرمخانه هایی رنگ شده بودند؛ گفت: البته با توجه به اینکه در حال حاضر این میوه با شرایط طبیعی رسیده است دیگر از این محصولات در بازار قزوین موجود نیست.

    رییس اتحادیه میوه و تره بار قزوین اذعان داشت: اما در حال حاضر میوه هایی همچون خرمالو و پرتغال در بازار قزوین عرضه می شود که به عنوان میوه های رنگ شده شناخته می شوند.

    صادقی پور ضمن اعلام این مطلب ادامه داد: این فرآیند در قزوین و یا مراکز عرضه شده، انجام نشده، بلکه این اقدام در همان استان های تولید کننده این محصولات انجام می شود که البته حوزه بهداشت در این استان ها نیز به طور جدی پیگیر آن است که با آن مقابله کند؛ ولی به هر حال برخی از افراد سودجو تنها برای تامین منافع بیشتر این اقدام را دور از چشم کارشناسان بهداشتی انجام می دهند که وجود میوه های رنگ آوری مصنوعی در بازار، موید آن است.

    اما احمد مستخدمی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این خصوص، نظر دیگری دارد.

    وی اظهار داشت: یک گروه از میوه ها همچون موز، پرتغال، نارنگی و خرمالو و یا گلابی از نظر فیزیولوژیکی ممکن است؛ رسیده باشند؛ ولی ظاهر آن همچنان سبز باشد که وقتی به ظاهر آن نگاه می کنی، احساس می شود؛ نرسیده و کال است.

    مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اذعان داشت: مثلا در مورد موز در تمام دنیا آن را سبز برداشت کرده و آن را در مجاورت گاز اتیلن قرار می دهند البته این امر در مورد میوه هایی که نام بردیم نیز صدق می کند.

    وی اعلام می کند: در مورد میوه های دیگری چون پرتغال و نارنگی این موضوع مطرح است؛ چرا که این میوه ها، هر چند ممکن است ظاهر نارس و کالی داشته باشند؛ ولی در صورت رسیدگی فیزیولوژیکی، امکان برداشت دارند.

    مستخدمی با بیان اینکه قرار دادن این نوع میوه ها در مجاورت گاز اتیلن هیچ ضرری برای بدن ندارد؛ تاکید کرد: در تمام دنیا از این گاز استفاده می کنند؛ از اینرو نمی توان گفت که برای استفاده مضر است حتی برخی از مواد غذایی که به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند؛ این گاز را از خود متصاعد می کنند به عنوان مثال برنج از این نوع مواد غذایی است، از اینروست که معمولا مردم میوه هایی همچون کیوی و خرمالو را در داخل برنج قرار می دهند تا از نظر ظاهری نیز برسد.
    و اما نظر او در مورد قراردادن میوه ها در محلول های رنگی آن است که اساسا این مورد نمی تواند درست و منطقی باشد؛ چرا که وقتی میوه ای در محلول رنگی قرار بگیرد؛ نه تنها پوست میوه، بلکه برگ و حتی لایه های سفید رنگ در پوسته میوه هایی مثل نارنگی و پرتغال نیز این مواد را جذب کرده و رنگی می شود.

    وی به صراحت این گونه دست کاری ها در رنگ میوه ها را رد کرده و ادامه داد: البته در برخی از اوقات، مسایلی مطرح می شود؛ مبنی بر اینکه طعم و مزه میوه ها مناسب ذائقه انسان نیست.
    وی ادامه داد: این موضوع دلیل موجهی مبنی بر طبیعی نبودن میوه نیست؛ بلکه مساله مهمی که در طعم و مزه میوه موثر است؛ فاکتورهای دیگری می باشد.

    وی اذعان داشت: با توجه به نیاز بازار، کشاورزان اقدام به کاشت ارقام پرمحصول می کنند که ممکن است طعم و رنگ آن با ارقام کم محصول آن متفاوت باشد.

    مستخدمی، با رد رنگ کردن میوه ها، طعم و رنگ میوه هایی که گاها مورد اعتراض مردم قرار می گیرد را مربوط به نوع گونه آن میوه ها می داند.

    در این زمینه که آیا میوه های ارایه شده به بازار رنگ شده است یا نه؟ نظر متولیان حوزه بهداشت را نیز جویا شدیم، اما آن طور که محمد حسن ارداقیان، اعلام کرده است؛ حوزه بهداشت، در خصوص محصولات خام غذایی یعنی فرآوری نشده مثل میوه مسوولیتی ندارد.

    وی تاکید کرد: مسوولیت دانشگاه تنها محصولات غذایی تولید شده است.

    بنابرآنچه مسوول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گفته است؛ دانشگاه چون مسوولیتی در این زمینه ندارد؛ ظاهرا هیچ تحقیق و بررسی هم در این زمینه انجام نداده است.
    اما آیا واقعا میوه های عرضه شده در بازار قزوین، از میوه هایی است که گفته می شود و طی فرآیندی، رنگ مصنوعی می گیرد یا نه؟ به نظر می رسد؛ نیاز است؛ تحقیقات گسترده ای در این زمینه صورت گیرد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.