-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ دی، ۱۳۹۲ در ۰۳:۴۸ #81270zahra jamshidiمشارکت کننده
نتايج يك مطالعه جديد در كانادا نشان داده است افرادي كه دچار سردردهاي مكرر و دردناك ميشوند، بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي باليني هستند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين مطالعه كه در مجله تخصصي «سردرد» به چاپ رسيده همچنين تاكيد دارد كه رابطه بين ميگرن و افسردگي در واقع يك شمشير دولبه است به اين معني كه مبتلايان به افسردگي باليني، بيشتر در معرض ابتلا به ميگرن هستند.
دكتر گيتا مودگيل از متخصصان روانپزشكي و اعصاب در دانشگاه كالگاري در اين باره خاطرنشان ساخت: افرادي كه به افسردگي مبتلا هستند بايد درباره علائم هر دو بيماري يعني هم افسردگي و هم ميگرن، اطلاعات كافي داشته باشند چون در صورت ابتلا به يكي از اين بيماريها ممكن است در معرض ابتلا به ديگري نيز باشند.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز، ميگرن سردردهاي ضربه زننده و آزاردهندهاي است كه گاهي فقط در يك طرف سر بروز ميكند و باعث ميشود فرد مبتلا، عصبي و به نور حساس شود. دكتر مودگيل با بررسي روي دادههاي «مطالعه ملي سلامت جمعيت» در كانادا مربوط به 15 هزار شركت كننده كه بين سالهاي 1994 تا 2007 ميلادي صورت گرفته به نتايج فوق دست يافته است.
ميگرن هر دو جنسيت را تحت تأثير قرار ميدهد، اما در زنان شايعتر است. ميگرن همچنين ممکن است ارثي باشد. بيماري در حوالي سنين بلوغ شروع شده و در ميانسالي از نظر شدت و دفعات تکرارش کاهش مييابد. حملات ميگرن بيشتر صبح ها شروع شده و علايم اوليه آن شامل تار شدن ديد يا ظهور نقاط رنگي در خطوط جلوي چشم است. حملات سردرد چند ساعتي به طول ميانجامد و پس از خوابيدن بهبود مييابد.
تنگ شدن عروق و در پي آن گشاد شدن و التهاب رگهاي خوني که به پوست سر و مغز ميروند، عامل بروز سردردهاي ميگرني هستند. سردرد زماني آغاز ميشود که رگها دوباره گشاد ميشوند. عواملي چوي تغيير الگوي خواب، بيدار ماندن شبانه، کار کردن زياد و خستگي بيش از حد، ميتوانند باعث بروز ميگرن شوند. گاهي اوقات زنان بروز اين سردردها را به دوران عادت ماهيانه نسبت ميدهند و مصرف قرصهاي ضد بارداري را عامل مهمي براي بوجود آمدن ميگرن ميدانند. صداي بلند، نور زياد، کنسرت موسيقي و فشار به گردن و حتي درد دندان نيز باعث بروز ميگرن ميشوند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.