-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۸:۰۲ #78959neda.mousaviمشارکت کننده
* اسیدهای چرب امگا – 3، امگا -6 و آراشیدونیک اسید
برخی از اسیدهای چرب که در بدن ساخته نمیشوند، ولی در حفظ سلامت انسان نقش حیاتی به عهده دارند، اسیدهای چرب ضروری نامیده میشوند. اسیدهای چرب ضروری عبارتند از: اسیدهای چرب امگا – 3، امگا -6 و آراشیدونیک اسید.
مغز انسان حدود 6 درصد چربی دارد که اسیدهای چرب امگا – 3 سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. یکی از نقشهای مهم اسیدهای چرب ضروری، ارتباط و انتقال بین سلولهای مغز است. اسید چرب امگا – 3 که برای رشد و عملکرد مغز ضروری است ممکن است رفتار، حافظه و کمبودهای رفتاری و شخصیتی را بهبود بخشد.
یافتههای مطالعات نشان داده است کودکان مبتلا به بیش فعالی دارای سطح پایینتری از اسیدهای چرب ضروری هستند که در نتیجه مشکلاتی در یادگیری، رفتار، خواب و عملکرد ایمنی آنان ایجاد میکند؛ به طوری که در پسران 6 تا 12 سال که دارای سطح پایین اسیدهای چرب امگا -3 بودند، مشکلات کم خوابی بیشتری دیده شده است.– کنجد، تخم کدو تنبل و تخم گل آفتابگردان، منابع خوب اسیدهای چرب امگا 6 هستند. ثابت شده است که بیشفعالی با افزایش مصرف اسیدهای چرب ضروری بهبود مییابد.
– ماهی تن، قزلآلا، ساردین و ماهی کولی و نیز تخم کتان همگی تأمینکننده اسیدهای چرب امگا- 3 هستند. مصرف دو عدد ماهی در هفته برای این کودکان توصیه میشود.
* کلسیم
کمبود کلسیم ممکن است بیش فعالی را به وجود آورد. بنابراین میتوان با تنظیم یک برنامه غذایی مناسب حاوی کلسیم نظیر شیر، پنیر، ماست، نان، بستنی، سبزیجات برگ سبز مانند کلم، برگهای سبز شلغم، یا مکملهای کلسیم، این کمبود را بر طرف کرد.* منیزیم
نتایج برخی از بررسیها نشان دادهاند که کمبود منیزیم در کودکان بیش فعال وجود دارد، به طوری که با دریافت منیزیم بیش فعالی در آنان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
منابع غذایی منیزیم عبارتند از: مغزها، حبوبات، غلات آسیاب نشده و نیز سبزیجات برگ تیره و شیر.* روی
یافتههای مختلف ارتباط بین کمبود روی و بیش فعالی را نشان داده است، به طوری که سطح سرمی روی در کودکان مبتلا به بیش فعالی به طور قابل توجهی پایینتر از کودکان طبیعی بوده است.
کمبود روی در کودکان مشکلاتی از قبیل خشونت، کج خلقی، گریههای زیاد، بیزاری و نفرت و ناتوانی در تمرکز را ایجاد میکند.
گوشت، ماکیان، شیر و محصولات لبنی 80 درصد کل میزان روی مواد غذایی را تشکیل میدهند. جگر، پنیر، غلات کامل، لوبیاهای خشک، مغزها و محصولات سویا نیز منابع نسبتاً خوب روی هستند.* ویتامینهای گروه B
کمبود ویتامینهای گروه B در کودکان بیش فعال شایع است. نتایج یک مطالعه روی 27 کودک مبتلا به بیش فعالی نشان داد که مصرف روزانه 200 تا 300 گرم فسفاتیدیل سرین به مدت 2 ماه منجر به بهبودی قابل توجهی (92 درصد) در ظرفیت یادگیری و رفتاری آنان شده است.سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.