[align=justify]خیلی از افراد به دلیل اینکه تصور میکنند هر گوشتی منجمد شود، مزه و طعمش عوض خواهد شد و ارزش تغذیهای کمتری دارد، ماهی منجمد نمیخرند در صورتی که اگر مراحل صید تا انجماد به شکل صحیح انجام شده باشد، این تصور اشتباه است.
مهمترین نکته این است که اصول بهداشت تا مرحله عرضه ماهی به مشتری رعایت شود. معمولاً ماهیهای شمال و استخرهای پرورشی، تازه به بازار عرضه میشوند اما ماهیهای جنوب طبق قوانین کشور باید حتماً فریز شده باشند. البته ماهی شمال هم به شهرهای اطراف محل صید غیرمنجمد منتقل میشود و برای حمل آن به شهرهای دورتر، باید منجمد شود زیرا از نظر علمی بهترین روش نگهداری و حفظ ارزش تغذیهای مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی روش انجماد است.
اگر روش انجماد درست انجام شود، نهتنها ارزش غذایی ماهی کم نمیشود بلکه مصرف این ماهیها به دلیل مواد مغذیای که دارند، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی مفید خواهد بود.
این درست است که کیفیت ماهیای که درست منجمد شده و حملونقل مناسبی داشته است، پایین نمیآید اما تغییر چند درجه دما، تازگی و لطافت محصول را از بین میبرد و باعث تغییر طعم و مزه آن میشود. به همین دلیل اگر قرار است ماهی منجمد شود باید در اسرع وقت و هرچه سریعتر پس از صید این کار انجام بگیرد در غیر این صورت روند فساد به سرعت شروع خواهد شد، به خصوص اگر امعاء و احشاء داخل شکم ماهی خارج نشده باشد. معمولاً مرحله انجماد در دمای پایینتر از صفر (منهای 45-35 درجه) انجام میگیرد.[/align]