چاي بهتر است يا قهوه؟
قهوه و چاي از نوشيدنيهاي مرسوم در ميان مردم بسياري از كشورها هستند. مطالعههاي فراواني در مورد خواص آنها انجام شده است و باورهاي درست و غلط زيادي دربارهشان وجود دارد. در صفحه «پوستر» اين هفته، نگاهي داريم به مزايا و معايب عادت به خوردن هر يك از اين نوشيدنيها….
قهوه
افرادي كه قهوه بيشتر مينوشند، كمتر احتمال دارد به آلزايمر مبتلا شوند.
بررسيها نشان دادهاند عادت به نوشيدن قهوه در درازمدت احتمال مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد.
دانشمندان معتقدند تركيبهاي موجود در قهوه ميتوانند در توليد داروهايي كه براي درمان بيماريهاي قلبي و بيخوابي تجويز ميشوند، مورد استفاده قرار گيرند.
در قهوه بيش از 1000 تركيب شناسايي شدهاند كه در ميان آنها 19 تركيب در قهوه بوداده خاصيت سرطانزايي دارند.
برخي تحقيقات نشان دادهاند نوشيدن زياد قهوه باعث افزايش كلسترول خون ميشود.
چاي
بررسيها نشان دادهاند چاي سبز، خطر ابتلا به سرطان مري را تا 60 درصد کاهش ميدهد.
چاي سبز از بروز چاقي پيشگيري ميكند زيرا مانع رشد سلولهاي چربي جديد ميشود.
چاي سفيد بيشترين مقدار آنتياكسيدان را دارد و از چاي سبز در حفاظت از بدن در برابر بيماريها موثرتر است.
آنتياكسيدانهاي موجود در چاي خاصيت ضدپيري دارند و احتمال بروز بيماريهاي قلبي، انواع سرطانها و ابتلا به عفونت را پايين ميآورند.
چاي سبز به دليل ترموژنيك بودن، باعث كاهش بافت چربي ميشود و اين موضوع به دليل وجود تركيبهاي كافئيني است.
نوشيدن چاي داغ، خطر ابتلا به سرطان مري را به شدت افزايش ميدهد.