مقايسه‌اي بين آب‌ميوه‌هاي خانگي و صنعتي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77217
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    با گرم‌تر شدن هوا، عطش افراد به خوردن انواع نوشيدني‌ها افزايش مي‌يابد و نوشيدن آب‌ميوه‌هاي خنک، طرفداران زيادي پيدا مي‌كند به‌طوري که در اين روزها، بازار آب‌ميوه‌هاي صنعتي و انواع نوشيدني‌هاي ديگر داغ است…
    هرچند متخصصان تغذيه معتقدند خوردن ميوه به دليل فيبر بالا و موادمغذي‌اي كه دارد، سودمندتر از نوشيدن آب‌ميوه است مگر در مواردي خاص كه فرد به بيماري?هاي گوارشي مبتلاست. البته در اين صورت هم نوشيدن آب‌ميوه خانگي از آب‌ميوه صنعتي بهتر است و توصيه مي‌شود اين محصولات (آبميوه?هاي صنعتي) گهگاه و تفنني مصرف شوند زيرا به دليل قند بالايي كه دارند، علاوه بر اينكه چاق‌كننده هستند، بلافاصله باعث افزايش انسولين خون و در نهايت احساس گرسنگي بيشتر مي‌شوند درحالي كه به آب‌ميوه‌هاي خانگي شكر بسيار کمي افزوده مي‌شود و مي‌توان براي به‌دست آوردن طعم بهتر، آب دو نوع ميوه مثلا پرتقال و ليموشيرين را با هم مخلوط كرد.
    يكي از نكته‌هايي كه هنگام تهيه آب‌ميوه‌هاي خانگي بايد به آن توجه شود، رعايت بهداشت و پيشگيري از آلودگي‌هاي ثانويه و استفاده از ميوه‌هاي سالم و تازه است بنابراين توصيه مي‌شود ميوه‌ها را به خوبي بشوييد و از تميزبودن دستگاه آب‌ميوه‌گيري هم اطمينان پيدا كنيد. اگر از ميوه‌هاي مانده، کپک‌زده، فاسد يا ميوه‌هاي درجه 3 و از رده خارج، آب‌ميوه تهيه شود، آلودگي‌هاي قارچي وارد دستگاه گوارش مي‌شود که مي‌تواند عوارضي داشته باشد.
    البته براي حفظ ارزش تغذيه‌اي، آب‌ميوه را حداكثر تا يكي، دو ساعت بخوريد زيرا ويتامين C موجود در آن در مجاورت اكسيژن از بين مي‌رود و فعال‌شدن برخي آنزيم‌ها هم باعث تغيير طعم و رنگ اين نوشيدني‌ها مي‌شود. با توجه به اينكه در منزل هنگام تهيه اين نوشيدني نگهدارنده و افزودني به آن اضافه نمي‌شود، احتمال تغييرطعم و كپك‌زدن آن وجود دارد به‌همين دليل نگهداري طولاني‌مدت آن كار درستي نيست.
    در فرايند توليد آب‌ميوه‌هاي صنعتي براي اينكه احتمال كپك‌زدن كاهش يابد، به آن مواد نگهدارنده اضافه مي‌كنند يا اينكه تحت‌حرارت قرار مي‌دهند. معمولا طي فرايند حرارت‌ تا حدودي موادمغذي آن از بين مي‌رود و به همين دليل در پايان مرحله توليد، موادمغذي به آب‌ميوه مي‌افزايند.
    شايد براي شما هم اين سوال پيش آمده باشد كه چرا آب‌ميوه‌هاي خانگي در مقايسه با نوع صنعتي، رنگ كدري دارند. پاسخ اين است که معمولا در تهيه آب‌ميوه صنعتي، فرايند شفاف‌‌سازي (افزودن برخي آنزيم‌ها و عبور از فيلترهاي خاص) انجام مي‌شود به همين دليل رنگ شفاف‌تري نسبت به آب‌ميوه خانگي دارند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.