مطالعهای نشان داد افرادی که 5 بار و یا بیشتر در هفته مغزها را مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که هرگز و یا بندرت مصرف داشتند، کاهش 27 درصد در ریسک بیماری دیابت را نشان دادند. در مطالعه ديگری در کاليفرنيا، افرادی که 4-1 بار در هفته مغزها را مصرف میکردند 27درصد کاهش ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و افرادی که 5 بار یا بیشتر در هفته دریافت میکردند در مقایسه با افرادی که کم و یا بندرت مغزها را مصرف میکردند 53 درصد کاهش ریسک بیماریهای قلبی و عروقی نشان دادند. به عنوان مثال، پسته یکی از غنیترین منابع ترکیبات فنولیک میباشد و اخیراً به عنوان یکی از 50 ماده غذایی که حاوی بیشترین پتانسیل آنتیاکسیدانی میباشد، شناخته شده است. مطالعهای بر روی موشها نشان داد که مصرف پسته باعث ممانعت از استرس اکسیداتیو و بهبود سیستم آنتیاکسیدانی و در نتیجه کاهش ریسک بیماری قلبی میشود. در مطالعات انجام شده انسانی کاهش معنیدار در سطوح تریگلیسيرید، LDL کلسترول و قند خون با مصرف پسته نشان داده شده است. مصرف بادام بر روی تحمل قند بعد از غذا و کاهش چربی خون موثر میباشد؛ به طوری که بادام به عنوان عامل محافظتی در بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شده میباشد. اثرات مفید مصرف گردو در کاهش قند خون و افزایش HDL کلسترول (چربی خوب) به خوبی مشاهده شده است.