به گفته محققان، مصرف گردو با تغییر در باکتریهای روده، مانع از بروز سرطان روده میشود. تیمی از محققان دانشگاه کنتیکت آمریکا دریافتهاند موشهای که ۷ تا ۱۰. ۵ درصد از کل کالری مصرفیشان شامل گردو بود، کمتر مبتلا به سرطان روده شدند.
به گفته محققان، این تاثیر در موشهای نر بسیار بارزتر و مشهودتر بود، بهطوری که اگر گردو را به عنوان بخشی از رژیم غذایی مشابه رژیم مردم آمریکا مصرف میکردند، ۲/۳ برابر کمتر دارای تومورهای سرطانی بودند. این میزان مصرف معادل خوردن حدود ۳۰ گرم گردو در روز توسط انسان هاست.
دکتر دنیل روزنبرگ، محقق اصلی این مطالعه، در این باره میگوید: «نتایج ما برای اولین بار نشان میدهد مصرف گردو موجب کاهش احتمال ابتلا به تومور روده میشود. اسناد و شواهد زیادی وجود دارد که خوردن گردو فواید زیادی برای سلامت از جمله مسائل مربوط به سرطان دارد.» وی در ادامه میافزاید: «این مطالعه نشان میدهد که گردو همچون یک پروبیوتکی برای سلامت رودهها عمل میکند که در نتیجه از رودهها در مقابل تومور محافظت میکند.»
گردو مملو از ترکیبات مهم و باارزش غذایی بالاست. در بین سایر مغزیجات آجیلی دارای بیشترین اسیدچرب پلی اشباع نشده است؛ همچنین دارای بالاترین نسبت اسیدهای چرب اُمگا-۳ تا اُمگا-۶ بوده و دارای میزان بالای نوعی ویتامین E با ویژگیهای ضدسرطانی است.