بيماريهاي قلب و عروق در كشور ما و كشورهاي ديگر دنيا بسيار شايع است. اين بيماريها در حال تبديل شدن به اصليترين عامل مرگ و مير و ناتواني بشر در اغلب كشورهاي جهان است.
بهتر است بدانيد كه بعضي فاكتورهاي پيشگيرنده بيماريهاي قلبي و عروقي مربوط به تغذيه است. بر همين اساس نمك يكي از اصليترين مشكلات تغذيهاي بويژه در بيماران قلبي و عروقي است.
مصرف نمك يعني كلريد سديم به دليل ساختار آن، سديم را وارد گردش خون كرده و اين كار فشار زيادي به قلب وارد ميكند.
از آنجا كه همه فعاليتهاي الكتريكي سلول به وسيله تغيير سديم و پتاسيم انجام ميشود، با مصرف نمك، بار مضاعفي به سلول تحميل ميشود.
اين بار اضافي هم از نظر مكانيكي براي سلول و هم براي ساختار قلب و عروق مشكل ايجاد ميكند بنابراين مصرف كلريد سديم باعث افزايش بار قلب و عروق ميشود.
يكي از راهكارهاي كاهش بيماريهاي قلبي و عروقي محدوديت مصرف يا حذف نمك در رژيمهاي غذايي است. بايد از مصرف سديم خودداري و از مصرف غذايي كه از نمك به عنوان نگه دارنده در آن استفاده شده پرهيز كنيم.
بسياري از كارشناسان ميگويند مصرف نمك بايد به روزانه سه گرم محدود باشد. به گفته آنها، بهترين راه كاهش مصرف نمك، دوريكردن از غذاهاي آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذايي و مصرف مقدار زيادي ميوه و سبزيجات تازه است.
پس پيشنهاد ما به شما اين است؛ هر چه زودتر نمك را از آشپزخانه حذف كنيد.