پزشكان در يك مطالعه بزرگ دريافتهاند افراد بالغي كه مقادير بيشتري از فرآوردههاي لبني كم چرب استفاده ميكنند كمتر با خطر سكته مغزي مواجه هستند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين مطالعه روي نزديك به 75 هزار فرد بزرگسال سوئدي انجام گرفته كه به طور متوسط مدت 10 سال تحت آزمايش و بررسي قرار داشتند.
اين آزمايشات تاييد ميكند افرادي كه به مصرف شير، ماست و پنير كم چرب عادت دارند در مقايسه با افرادي كه بيشتر از نوع پرچرب لبنيات استفاده ميكنند، 12 درصد كمتر دچار سكته مغزي ميشوند.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، لونا ساندون متخصص رژيم درماني و استاديار تغذيه باليني در مركز پزشكي دانشگاه جنوب غربي تگزاس در اين باره گفت: وقتي شما لبنيات پرچرب مصرف ميكنيد بيشك چربي اشباع شده وارد بدنتان ميشود. چربي اشباع شده يكي از انواع چربي است كه به طور مشخص روي سطح كلسترول بد خون تاثير ميگذارد و موجب ايجاد لختههاي خوني در سرخرگهايي ميشود كه خون پاك را به قلب و مغز ميبرند. به اين ترتيب ميتوان پذيرفت كه لبنيات پرچرب در افزايش خطر بروز سكته ايسكميك موثر هستند.
جزئيات اين مطالعه در مجله تخصصي «سكته» منتشر شده است.