بررسی ۲۱مطالعه در زمینه تاثیر مصرف فراوردههای لبنی بر سرطان تخمدان حاکی از افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با افزایش مصرف فرآوردههای حاصل از شیر است.
مطالعات نشان میدهد افزایش مصرف شیر و قند شیر مانند لاکتوز با افزایش خطر سرطان تخمدان همراه است.
شیر و فراوردههای حاصل از شیر سرشار از مواد غذایی و ریزمغذیها هستند. قند شیر یا لاکتوز تنها ترکیب شیمیایی موجود در شیر است که خطر سرطان تخمدان را افزایش میدهد.
به نظر میرسد مصرف شیرهای فاقد لاکتوز بیضرر باشد.
دانشمندان سوئدی بر این باورند قند شیر خطر سرطان تخمدان را افزایش میدهد. مطالعات حاکی از ارتباط مستقیم بین مصرف محصولات لبنی، شیر کم چربی و قند شیر یا لاکتوز و ابتلا به سرطان تخمدان است.
افزایش روزانه تنها ۱۰گرم قند شیر روزانه یعنی میزانی که در یک لیوان شیر وجود دارد تا ۱۳درصد خطر سرطات تخمدان را افزایش میدهد.
اگرچه مصرف شیر خطر سرطان تخمدان را افزایش میدهد ولی منافع بیشماری هم دارد.
مصرف شیر خطر سرطان روده بزرگ و راست روده را کاهش میدهد. مصرف محصولات لبنی کم چربی خطر سایر بیماریها مانند بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع دو را کاهش میدهد.
باوجود این مطالعه دانشمندان هنوز اصرار دارند افراد تا آنجایی که میتوانند شیر بنوشند.
در آینده با تعیین دقیق تعامل بین شیر و ژنهای سلولی میتوان گفت که نوشیدن شیر در کدام دسته از زنان با خطر سرطان تخمدان همراه است.
منبع: international journal of cancer