-
نویسندهنوشتهها
-
۲۶ خرداد، ۱۳۹۳ در ۱۱:۰۰ #83806z.yariمشارکت کننده
شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز نوزاد در حد مطلوب است، ترکیبی منحصر به فرد از ویتامین ها، املاح، پروتئین، چربی و هر آنچه که کودک شما برای رشد به آن نیاز دارد.
جالب است بدانید که ترکیبات شیر مادر از زمانی به زمان دیگر هم تغییر می کند، مثلا در هر بار شیردهی، شیر اولیه کمترین میزان چربی و شیر آخری بیشترین میزان چربی را دارد تا کودک کاملا سیر شده و گرسنگی اش از بین برود.
همچنین ترکیبات شیر مادر با گذشت سن نوزاد هم تغییر می کند و متناسب با نیازهای بدن و رشد او می شود.
شیر مادر راحت ترین هضم و جذب را دارد، به طوری هیچ نوع شیر خشک و غذای کمکی به پای راحتی هضم آن نمی رسد. پس مشکلات گوارشی ناشی از شیر خشک ها را نخواهد داشت.
شیر مادر همچنین حاوی آنتی بادی هاست که از بدن کودک در مقابل باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. به همین دلیل نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در دوران نوزادی و کودکی کمتر بیمار می شوند.
نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، همچنین در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های آسم و آلرژی قرار دارند.
همچنین کودکانی که در طی شش ماه اول، فقط با شیر مادر تغذیه شده اند، کمتر به عفونت گوش، عفونت تنفسی و اسهال مبتلا می شوند.
تغذیه با شیر مادر روی میزان هوش و IQ کودک هم موثر است.
این کودکان در معرض خطر بسیار کمتری برای ابتلا به چاقی قرار دارند. حتی خطر چاقی در بزرگسالی هم در این کودکان کمتر است.
دیابت، فشار خون بالا، سندرم مرگ ناگهانی، بیماری های تنفسی و نیز برخی از سرطان ها از دیگر بیماری هایی هستند که به طور چشمگیری تحت تاثیر نوع تغذیه دوران نوزادی قرار دارند. خطر ابتلا به این بیماری ها در کودکان تغذیه شده با شیر مادر نسبت به آنهایی که با شیر خشک تغذیه شده اند جدا کمتر است.
______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.