با توجه به میزان مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، لیموشیرین و نارنگی ، متخصصان تغذیه توصیه میکنند؛ هنگام استفاده از مرکبات، آنها را با چاقوهای تیز برش دهید تا ویتامین C بیشتری در این میوهها حفظ شود.
به علت حساسیت بالای ویتامین C به عواملی مثل نور و اکسیداسیون، بهتر است تا هنگام مصرف میوههای حاوی این ویتامین، آنها را با چاقوی تیز برش دهید؛ چرا که برش با چاقوهای کند منجر میشود تا مدت زمان بیشتری ویتامین C در معرض هوا قرار گرفته و باعث ایجاد تروما یا همان ضربه به بافت میوهها شود که این نیز باعث خواهد شد تا ویتامین C مدت زمان بیشتری را در معرض هوا و مواد اکسید کننده قرار گرفته و ارزش اصلی غذایی خود را از دست بدهد.
آب میوههای حاوی پرتقال و لیموشیرین و نارنگی نیز باید زودتر مصرف شوند؛ چرا که ماندن آنها در معرض نور و هوا باعث تجزیه این ویتامین و از دست رفتن مواد غذایی در آن می شود.
ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی در استحکام دندانها و رسوب املاح در استخوان و پیشگیری از آب مروارید نیز موثر است.