مثل لبناني ها افطار و سحر نخوريد!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70952
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    بيشتر لبناني‌ها در ماه رمضان عادت به خوردن افطاري‌هاي سنگين و سحري‌هاي سبک دارند؛ در حالي که بهتر است افطار، وعده‌اي مغذي ولي سبک و زودهضم باشد زيرا بعد از گرسنگي طولاني، روزه‌دار به يک ماده‌غذايي زودهضم نياز دارد بنابراين، بهتر است وعده افطار شبيه صبحانه و در عين کامل بودن سبک باشد…

    بايد يادآور شد که غذاهاي پخته، سرخ‌کرده، ديرهضم و پرچرب مناسب افطار نيستند بلکه بايد آنها را در وعده سحر خورد تا در طول روز به‌تدريج هضم شوند. بنابراين عکس آنچه لبناني‌ها عادت دارند، توصيه مي‌شود. بسياري از لبناني ها در وعده افطار شيريني هم مي‌خورند. در اين باره بايد اضافه کنم که خوردن يک نوع شيريني در وعده افطار لازم است زيرا به دنبال گرسنگي طولاني‌مدت، قندخون کاهش مي‌يابد و بايد به‌سرعت تامين شود. بنابراين، يک شيريني طبيعي مثل خرما بسيار مناسب است اما اگر در دسترس نبود يک نوع شيريني در حد يک عدد همراه با شير يا آب ولرم در شروع افطار مناسب است اما بعد از آن به هيچ‌وجه توصيه نمي‌شود.

    يکي از عادت‌هاي غذايي مردم لبنان، مصرف گوشت بره است. با اينکه گوشت بره بر گوشت گوساله و گوسفند ارجحيت دارد ولي نبايد تمام گوشت مصرفي از گوشت قرمز تامين شود. بهتر است در برنامه‌هاي هفتگي غذايي، ترکيبي از گوشت سفيد و قرمز داشته باشيم. به اين ترتيب، مصرف بيشتر گوشت ماهي تاکيد مي‌شود به‌خصوص که از نظر چربي‌هاي امگا3 غني هستند و خوردن اين گوشت از بروز بيماري‌هاي مزمن جلوگيري مي‌کند. بنابراين، افراد سالم در هفته حداقل 2-1 بار و افرادي که در معرض ابتلا به بيماري‌هاي مزمن مانند بيماري‌هاي قلبي هستند، بايد حداقل 3-2 مرتبه در هفته گوشت ماهي مصرف کنند. مصرف پيش‌غذا از ديگر عادت‌هاي لبناني‌هاست. اگر پيش‌غذا ترکيب سبکي نظير سوپ باشد، خوب است اما گاهي پيش‌غذا از انواع غذاهايي است که ما به عنوان وعده‌غذايي مصرف مي‌کنيم و مي‌توانند باعث افزايش دريافت کالري شوند. آنچه در تغذيه مهم است کل کالري‌اي است که فرد در هر وعده دريافت مي‌کند. اگر يک‌سوم کالري بايد در وعده ناهار دريافت شود، مي‌توان بخشي از آن را از پيش‌غذا و دسر گرفت اما اگر مجموع پيش‌غذا و غذا بيشتر از اين يک‌سوم باشد، ممکن است باعث افزايش وزن و چاقي شوند. از عادت‌هاي ديگر مردم لبنان، مصرف روغن زيتون است. روغن زيتون، روغن مفيدي است که در رژيم غذايي مديترانه‌اي وجود دارد اما ما نمي‌توانيم فقط از روغن زيتون استفاده کنيم زيرا روغن‌ها به 3 دسته تقسيم‌ مي‌شوند، روغن‌هاي اشباع مثل چربي‌هاي منابع حيواني، چربي‌هاي سيرنشده با يک پيوند دوگانه مثل روغن زيتون و چربي‌هاي سيرنشده با چند پيوند دوگانه مثل روغن آفتابگردان، ذرت و ساير روغن‌هاي مايع که بايد کل چربي‌هاي مورداستفاده در روز 30 درصد باشد. البته قسمت بيشتر روغن مصرفي بايد از روغن زيتون باشد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.