ماست پروبیوتیک: عامل کاهش دهنده ی چربی خون

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78965
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    بیماری‌های قلبی عروقی، مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور هستند و هیپرکلسترولمی از عوامل خطر اصلی این بیماری‌ها محسوب می‌شود. تا حدی می‌توان این مشکل را با تغییراتی در برنامه غذایی و از جمله مصرف فرآورده‌های لبنی تخمیری و پروبیوتیک‌ها، کاهش داد. در این زمینه تحقیقی به منظور مقایسه اثر مصرف ماست معمولی و نوعی ماست پروبیوتیک بر سطح کلسترول سرم افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط انجام شد.

    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی بر روی 14 فرد 65-40 سال با سطح کلسترول سرم mg/dl 300 – 200 انجام شد. از این افراد خواسته شد به مدت 2 هفته، از ماست و دوغ استفاده نکنند و روزانه 300 گرم شیر به رژیم خود اضافه کنند.

    پس از آن، به طور تصادفی به دو گروه برای دریافت روزانه 300 گرم ماست معمولی (تخمیر شده توسط باکتری‌های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس) یا ماست پروبیوتیک (دارای دو باکتری موجود در ماست معمولی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس) به صورت جایگزین شیر اضافه شده به رژیم، تقسیم شدند.

    6 هفته پس از مصرف این دو نوع ماست، دوره استراحت به مدت 7 هفته برقرار شد و سپس گروه‌ها با هم جابجا شدند و مطالعه، 6 هفته دیگر ادامه یافت. در شروع (پس از پایان 2 هفته عدم مصرف ماست) و پایان هر مرحله از مطالعه، اندازه گیری‌های تن سنجی، یاد آمد غذایی 3 روزه و اندازه گیری سطح چربی‌های خون انجام شد.

    مقایسه وزن، BMI و عوامل مداخله‌گر رژیمی در طول دو دوره مصرف ماست معمولی و ماست پروبیوتیک، تفاوت معنی‌داری را نشان نداد. مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی، موجب کاهش معنی‌داری در سطح کلسترول تام سرم گردید (049/0=P). مقایسه سایر شاخص‌های چربی خون، تفاوت معنی داری را بین این دو دوره نشان نداد.

    نتیجه‌گیری:

    مصرف ماست حاوی دو باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در مقایسه با ماست معمولی، موجب کاهش سطح کلسترول تام در افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط می‌شود.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

    #101292
    zghasemi
    مشارکت کننده

    آیا عوامل مداخله گر رو هم در نظر گرفته بودند؟
    همین عدم مصرف ماست؟ میزان چربی ماست؟ و اینکه چرا گرو ها به مدت 7 هفته ماست مصرف نکردند آیا دلیل خاصی دارد؟

    #101293
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    هر مطالعه ی کارآزمایی بالینی درارای نقاط قوت و ضعف می باشد. این مطالعه با این شرایط انجام شده است. بهتر بود که نوع کم چرب یا پرچرب بودن ماست هم ذکر می شد و یا اینکه عوامل مداخله گر و نحوه ی کنترل آن ذکر می شد. البته باید به اصل مقاله مراجعه کنید. این قسمت خلاصه ای از مقاله است.
    در مورد طول دوره ی مصرف، این مدت بر اساس مطالعات قبل مشابه بنا نهاده می شود. مثلا مطالعات پیشین به این نتیجه رسیده اند که مصرف ماست، به مدت 6 هفته، بر سطح کلسترول خون مؤثر است….

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.