-
نویسندهنوشتهها
-
۵ فروردین، ۱۳۹۰ در ۰۰:۲۹ #70024ali2577مشارکت کننده
قبل از سير شدن كامل دست از غذا بكشيد
برنامه غذايي نامناسب يكي از عوامل مهم در بروز بيماري هاي قلبي – عروقي است كه تغييراتي در چربي خون را سبب مي شود و در ابتلا به تصلب شرايين و بيماري هاي قلبي – عروقي نقش بسيار مهمي دارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، مطالعات نشان داده است جوامعي كه از رژيم غذايي با كلسترول و چربي جامد كمتري برخوردارند، ميزان بروز بيماري هاي قلبي – عروقي كاهش يافته و به دنبال آن ميزان چربي خون آنها نيز كمتر مي شود.
رژيم غذايي نامناسب مي تواند در ايجاد چاقي، افزايش چربي خون، ديابت و افزايش فشار خون موثر باشد. اين عوامل زمينه ساز بروز بيماري هاي قلبي – عروقي هستند.
بيماري هاي قلبي – عروقي از مهم ترين عوامل مرگ و مير و از عمده ترين مشكلات بهداشتي در كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه به شمار مي روند. در ايران نيز سالانه حدود 40 درصد مرگ و مير به بيماري هاي قلبي – عروقي مربوط مي شود.
برخي از عوامل ابتلا به بيماري هاي قلبي – عروقي را افزايش مي دهند كه از آنها به عنوان عوامل خطر نام برده مي شود. فردي كه حداقل داراي يكي از اين عوامل خطر باشد آمادگي بيشتري براي ابتلا به بيماري هاي قلبي – عروقي خواهد داشت.
بر اساس اعلام انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور، تغذيه نامناسب، فشار خون بالا، چربي خون بالا (كلسترول و تري گليسريد)، استعمال سيگار، فشار روحي رواني، بي تحركي، سن و جنس (مردان بالاي 45 سال، زنان بالاي 55 سال)، داشتن زمينه ارثي بيماري هاي قلبي – عروقي، چاقي و ديابت از جمله عوامل خطر بروز بيماري هاي قلبي به شمار مي روند.
براي پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي – عروقي توجه به عواملي مانند كاهش مصرف گوشت هاي قرمز و تاكيد بر مصرف گوشت هاي سفيد مانند مرغ و ماهي لازم است. همچنين توصيه مي شود تا حد امكان از غذاهاي سرخ شده و مصرف روغن هاي جامد، حيواني و نباتي خودداري شود.
گنجاندن روغن هاي مايع مانند زيتون، كانولا، در برنامه غذايي روزانه، مصرف انواع مغزها مانند گردو، بادام، پسته، فندق و … به عنوان بخشي از چربي روزانه، كاهش مصرف نمك و فرآورده هاي غذايي شور، مصرف ماهي حداقل 2 بار در هفته، محدود كردن مصرف غذاهايي مانند مغز، قلوه، كله و پاچه، استفاده از سير و پياز به عنوان طعم دهنده غذاها، مصرف شير و فرآورده هاي كم چرب آن، استفاده از نان هاي سبوس دار و فرآورده هايي كه از غلات سبوس دار تهيه مي شوند نيز در پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي -عروقي موثرند.
همچنين دست كشيدن از غذا قبل از سيرشدن، افزايش مصرف سبزي و ميوه در برنامه غذايي روزانه، مراجعه به موقع به پزشك و متخصص تغذيه به منظور بررسي وضعيت سلامت و تغذيه و پيروي از يك برنامه غذايي صحيح با توجه به ويژگي هاي فردي هر شخص، ورزش منظم و فعاليت بدني روزانه و حفظ وزن بدن در حالت طبيعي در جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي بسيار موثر است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.