-
نویسندهنوشتهها
-
۳ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۹:۵۹ #83912
z.yari
مشارکت کنندهتخمهی آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است. یک مشت تخمهی آفتابگردان 55 درصد تیامین یا همان ویتامین B1 مورد نیاز روزانهی ما را تأمین میکند. همچنین بهتر است بدانید که تخمه آفتابگردان حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک) و اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5 و ویتامینهای دیگر گروه B میباشد. این ویتامینها باعث میشوند که بدن به خوبی بتواند از هیدراتهای کربن (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد.
تخمه های آفتابگردان سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشدهی پُلی، به ویژه به صورت اسید لینولئیک هستند که یک اسید چرب امگا 6 محسوب میشود.
از این گذشته در این تخمهها حدود 20 درصد اسیدهای چرب اشباع نشدهی مونو نیز وجود دارد. این اسیدهای چرب، زمانی که در تعادل با امگا 3 ها قرار بگیرند برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند.
تخمههای آفتابگردان سرشار از فیتواسترولها هستند؛ یعنی در هر فنجان حدود 270 میلی گرم. این ترکیبات ساختاری شبیه به کلسترول دارند و با کلسترول بد خون (LDL) مقابله میکنند. در واقع ترکیبات تخمهی آفتابگردان داخل روده با کلسترول وارد نبرد شده و باعث کاهش جذب آن میشوند. به این ترتیب کلسترول از طریق مدفوع دفع میشود.
نصف فنجان تخمهی آفتابگردان حاوی حدود 255 میلی گرم منیزیم است. منیزیم یک مادهی مغذی لازم برای بدن است که مانع سکتهی قلبی میشود، اثرات منفی سندروم پیش از قاعدگی را تسکین میدهد، فشار خون بالا را کاهش میدهد، ضدالتهاب است، باعث کاهش وزن میشود، از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری میکند و به بدن کمک میکند تا با عفونتها و بیماریها مقابله کند.
تخمهی آفتابگردان منبع خوب ویتامین E محسوب میشود. یک مشت از این تخمهها 90 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین میکند. این آنتی اکسیدان قوی رادیکالهای آزاد التهابزا را خنثی میکند.
تخمهی آفتابگردان برای رشد کودکان و همچنین برای زنان باردار بسیار خوب است.
___________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.