افراط در مصرف فستفودها بویژه سوسیس و کالباس و همچنین غذاهای مانده را از عوامل موثر در بروز سرطان کیسه صفرا است. این سرطان جزو سرطانهای نادر است که در افراد بالای 60 سال ممکن است بروز کند.
سرطان کیسه صفرا در زنان به دلیل بروز التهاب و عفونتهای مزمن در بدن نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد. همچنین ژنتیک، عفونت مزمن کیسه صفرا، ایجاد برخی از انگلهای رودهای و سابقه سنگهای صفراوی در بیمار خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا را افزایش میدهد.
کاهش وزن، کم خونی، کم اشتهایی و بیحالی را از علایم ظاهری این سرطان است اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود، این سرطان قابل درمان است، اما در بیشتر مواقع سرطان کیسه صفرا زمانی تشخیص داده میشود که در مرحله پایانی است و باعث بروز سرطانهای دیگر مانند لوزالمعده، ریه، کبد و افسردگی در بیمار شود.
برداشتن کیسه صفرا مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکند، با تشخیص زودهنگام، جراحی و برداشتن کیسه صفرا از گسترش سرطان جلوگیری میشود و مشکلی برای بیمار بوجود نمیآید.
شیمی درمانی و پرتو درمانی بعد از عمل جراحی در این سرطان از راهکارهای موثری برای جلوگیری از گسترش این سرطان در بیمار است.
مصرف سیگار، نوشابه و اضافه وزن را از عوامل موثر در بروز سرطان کیسه صفرا است. توصیه میشود افراد با مشاهده زردی پوست، خارش، کاهش اشتها، کاهش وزن و درد شکم به پزشک مراجعه کنند. همچنین با انجام آزمایش خون، سونوگرافی، سی تی اسکن و انجام ام.آر.آی از بروز سرطان کیسه صفرا در مراحل اولیه جلوگیری کنند.