برخیها از ترس مسمومیت با جیوه لب به ماهی نمیزنند. گوشت ماهیها کمابیش به فلزهای سنگین آلوده است. یکی از این فلزها جیوه است که اثرات زیادی روی سلامت ما دارد
پیش از این نتایج برخی از پژوهشها نشان داده است که وجود جیوهی زیاد در بدن انسان به ویژه با مصرف ماهیهای آلوده به ماده، خطر سکتهی میوکارد را افزایش میدهد.
از طرف دیگر نتایج پژوهشهای دیگر نیز نشان میدهد اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهیهای چرب نیز خطر سکته و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
محققان در تلاش بودند مشخص کنند آیا خطرات وجود جیوه در ماهی اثرات امگا 3 ها را خنثی میکند یا خیر.
برای همین محققان آمریکایی 361 مرد سوئدی و 211 مرد فنلاندی که دچار سکته شده بودند را مورد بررسی قرار دادند. آنها از طریق موها میزان جیوه و از طریق خونشان میزان اسیدهای چرب امگا 3 ی این افراد را بررسی کردند.