اين روش غذا خوردن بيشتر در ميان ايرانيها، مصريها، ترکها و بسياري از آسيايي ها و حتي جنوب اروپا رايج است زيرا برنج تقريبا جزو غذاهاي مرسوم مردم اين کشورهاست.
مزايا: با استفاده از قاشق و چنگال، افراد تسلط بيشتري بر مرتب کردن ماده غذايي پيش از ورود آن به دهان دارند؛ درست برعکس غذا خوردن با چنگال يا چوبهاي غذا. جنس قاشقها هم کاملا قابل شستشو است و برخلاف چوبهاي غذا مشکلي از نظر بهداشتي و سلامت ندارند.
معايب: با استفاده از قاشق ميتوانيم سرعت بيشتري به غذا خوردنمان بدهيم و حجم بيشتري از غذا را در هر مرتبه وارد دهانمان کنيم. به اين ترتيب، پيام سيري هم ديرتر به مغزمان ميرسد و ما هم تا ميتوانيم، بيشتر ميخوريم. با اين حساب، بزرگترين مشکل استفاده از قاشق و چنگال براي صرف غذا، امکان ايجاد اضافه وزن و چاقي با اين روش غذا خوردن است. البته اگر سعي کنيد آهسته غذا بخوريد و غذا خوردنتان را حداقل 20 دقيقه طول بدهيد، چنين مشکلي ايجاد نخواهد شد.
منبع: eating order