غذا بعنوان دارو/ لوبیا سبز

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77162
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    غذا بعنوان دارو/ لوبیا سبز
    لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی‌ برخوردار است از نظر تغذیه‌ای بسیار مقوی است. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین ث، ‌ویتامین کا و منگنز است و همچنین ویتامین آ، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، ‌منیزیم، ویتامین ب1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا3 و نیاسین است.
    لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین کا، ‌بسیار برای ساختن استخوان‌هایی قوی مهم است ویتامین کا 1، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می‌‌سازد. این پروتئین مولکول‌های کلسیم را در استخوان نگه می‌‌دارد بنابراین بدون ویتامین کا1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی‌‌باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می‌شود. برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که گرفتگی شریان دارند، تعداد کمی‌ از غذاها که از آن جمله می‌‌توان به لوبیا سبز اشاره کرد برای آنها مفید است لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین آ(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین ث است. این دو ماده مغذی،‌ آنتی اکسیدان‌هایی مهم می‌‌باشند که در کاهش رادیکال‌های آزاد موجود در بدن کمک می‌‌کنند. ویتامین ث محلول درآب و بتاکاروتن،‌ محلول در چربی می‌‌باشند.

    این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌‌نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است که به دیواره رگ‌های خونی بچسبد و از آنها بالا رود که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است مصرف مقدار کمی‌ از بتاکاروتن و ویتامین ث، از این عوارض جلوگیری می‌‌نماید و می‌‌توان گفت مصرف یک استکان لوبیا سبز به میزان 16/6درصد ویتامین آ و 20/2درصد از ویتامین ث بدن را تامین می‌‌نماید. همچنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می‌‌باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی عروقی ایفا می‌‌کنند. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می‌‌کنند درصورتی‌که فولات مولکول خطرناکی بنام هموسستئین را به مولکول‌های بی‌خطر تبدیل می‌‌نماید. به این دلیل که هموسستئین به‌طور مستقیم دیواره رگها را خراب می‌‌کند، بنابراین درصورت تغییر ندادن آن، ‌میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌‌دهد. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می‌‌باشد باعث کاهش فشار خون می‌‌گردد.

    بالا بردن سلامتی روده

    لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می‌‌کند. ویتامین ث و بتاکاروتن موجود در آن نیز سلو‌ل‌های روده را از تخریب توسط رادیکال‌های آزاد محفوظ می‌‌کنند. فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب دی‌ان‌ای و تغییر سلو‌ل‌های روده جلوگیری می‌‌کنند حتی در مواردیکه سلو‌ل‌ها به سمت سرطانی شدن پیش رفته‌اند نیز موثر می‌‌باشد. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که در غذایشان از میزان زیاد ویتامین‌ث، بتاکاروتن و فولات استفاده می‌‌کنند ریسک ابتلا به سرطان روده در آنها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی‌‌کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنکه این سموم بتوانند به سلو‌ل‌های روده آسیبی برسانند آنها را از بدن بیرون می‌‌کند.ویتامین‌های ث و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضدالتهاب دارند و این خاصیت آنها، لوبیا سبز را ماده‌ای مفید برای کاهش بیماریهایی که التهابات نقش موثری در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز) می‌‌سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است لذا به کسانی که از این بیماری رنج می‌برند توصیه به مصرف آن می‌گردد. لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند

    بسیار ضروری است لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن،حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هرگونه چربی نیز می‌‌باشد. برای خرید لوبیا سبز بهتر است آن دسته از آنها را انتخاب کنیم که غلاف آنها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه‌های قهوه‌ای بوده و ترد و تازه باشند. برای نگهداری از آن بهترین روش این است که آنها را نشسته در کیسه‌ای پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگه دارید. لوبیا سبز را فقط می‌توان به مدت یک هفته در فریزر نگه داشت.

    #100699
    s.samadi
    مشارکت کننده

    حالت پخته اش هم همین خواص رو داره؟ وسوال بعد اینکه در حالت پخته هم فقط یک هفتمی شه در فریزر نگهداری کرد؟

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.