غذایی که کپک دارد را دور بریزیم؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69730
    nikbakht
    مشارکت کننده

    احتمالا پیش آمده که کپک هایی را در سطح رب گوجه یا مربا و یا کشک و… مشاهده نموده باشید. هرچند ممکن است محصول غذایی هنوز تازه باشد و انسان حدس بزند قسمت های زیرین آن سالم است و این سوال مطرح می شود که آیا آلودگی کپک به همه جا سرایت کرده و باید کل ماده غذایی دور ریخته شود و یا می توان قسمتهای دیگر آن را مصرف کرد؟؟؟
    در پاسخ به این سوال استاد دانشکده علوم، تحقیقات و صنایع غذایی دانشگاه تهران چنین گفته است : کپک یک آلودگی محیطی است که سطح ماده غذایی ایجاد می شود. با برطرف کردن خود کپک تا عمق یک سانتی متر و اطراف آن می توان ماده غذایی را مصرف کرد. ماده ای با کپک آلوده شده باشد با جدا کردن قسمت کپک زده می توان ماده غذایی را بدون اینکه بر روی سلامت تأثیر بگذارد مصرف کرد.
    کپک به صورت طبیعی در سطح مواد غذایی وجود دارد. وقتی شرایطی محیطی رطوبت و ماده غذایی برای کپک ، شروع به رشد و تکثیر می کند. باعث آلوده شدن ماده غذایی می شود.

    البته بهتر است این نکته را به پاسخ اضافه کنیم که کپک برخی اقلام غذایی مثل نان به راحتی پخش می شود و كپك نان یكی از خطرناك‌ترین انواع كپك است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ می‌كند و به ویژه اگر لایه‌های نان روی هم چیده شده باشد، بخش‌های بالایی و پایینی خود را نیز آلوده می‌كند. در واقع وقتی نان كپك می زند اغلب راهی جز دور انداختن آن وجود ندارد،

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.