همان طور که می دانیم مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست. دل درد، نا آرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می شوند، می تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد.
همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی میل كند.
برخی از مواد غذایی می تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد كه می توان به سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد و احتمال دل دردهای 24 ساعته شیرخوار را به وجود آورد.
در ضمن مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل درد كودكان تأثیر می گذارند.
در بعضی خانواده ها مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می كند كه می توان به شیر گاو، تخم مرغ، فرآورده های گوشتی، بادام زمینی و فرآورده های سویا اشاره كرد كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
گسترده ترین و اثرگذارترین مواد غذایی كه باعث افزایش شیرمادر می شوند، عبارت هستند از شبدر، بادام، كنجد، شاهدانه، دم كرده رازیانه، شیر، ماست و دوغ، ماءالشعیر، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی پرك شده كه توصیه می شود به صورت تلفیق شده در كنار هم مصرف شوند.
__________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.