غذاهايي که نبايد در بارداري مصرف کرد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66395
    n.fazel
    مشارکت کننده

    خطر ابتلاي جنين به عفونت از طريق غذاها، در طي بارداري اندک است اما بالاخره در هر حال بايد از غذاهاي بالقوه پرخطر آگاه بود و از آنها اجتناب کرد.

    · ليستريوز: باکتري ليستريا مونوسيتوژن (عامل بيماري که باعث ليستريوز مي‌شود) مي‌تواند از جفت عبور کند و براي جنين حتي کشنده باشد. به منظور جلوگيري از اين عفونت‌ها نبايد فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه را مصرف کنند.جگر·
    توکسوپلاسموز: اين عفونت مي‌تواند براي جنين خطرناک باشد،‌ اين بيماري از طريق کيست‌هايي که در انگل مدفوع گربه‌هاي آلوده وجود دارند، از طريق دست زدن به گربه يا فضولات گربه، ميوه‌ها و سبزيجات آلوده به اين کيست‌ها يا خوردن گوشت حيواناتي که با غذاهاي آلوده به اين کيست‌ها تغذيه شده‌اند، منتقل مي‌شود. با دوري کردن از گربه‌ها، شستن ميوه‌ها و سبزيجات قبل از خوردن آنها، اجتناب از خوردن هر گونه گوشت نيم‌‌پز و پوشيدن دستکش حين کارهاي باغباني، مي‌توان خطر اين عفونت را در دوران بارداري به حداقل رساند.·
    سالمونلا: اين نوع شايع از مسموميت‌هاي غذايي که بر اثر باکتري‌هاي سالمونلا ايجاد مي‌شود، معمولاً به جنين آسيبي نمي‌رساند اما در زنان باردار اگر شديد باشد مي‌تواند به سقط يا زايمان زودرس منجر شود. بايد از مصرف تخم‌مرغ خام يا نيم‌‌پز و گوشت نيم‌‌پز پرندگان اجتناب کرد.· زنان باردار بايد از مصرف غذاهاي دريايي خام از قبيل سوشي و صدف خودداري نمايند زيرا خطر انتقال هپاتيت و انگل‌هاي روده‌اي در اين موارد وجود دارد.
    کافئين در بارداري ممنوع! بهتر است که در طي بارداري مصرف الکل قطع شود و مصرف کافئين نيز در حد اعتدال صورت گيرد. مصرف الکل مي‌تواند منجر به تولد نوزاد مبتلا به سندرم الکل جنيني و اختلالات يادگيري شود. مصرف زياد کافئين مي‌تواند خطر سقط را در اوايل بارداري افزايش دهد.اثرات الکل در 2 ماه اول بارداري که اعضاي جنين در حال تشکيل هستند، شديدتر از هر زمان ديگري است. امروزه تصور مي‌شود که صرفا يک نوبت افراط در مصرف الکل در اين مرحله از بارداري، به اندازه افراط در مصرف الکل در بقيه بارداري زيان‌آور است.زنان باردار بايد مصرف کافئين خود را از تمامي منابع (شامل قهوه، چاي، کاکائو و نوشيدني‌هاي حاوي کولا) به 300 ميلي‌گرم در روز کاهش دهند. مصرف بيشتر از اين مقدار ممکن است با رشد و تکامل جنين تداخل کند و خطر تولد نوزاد با وزن کم را افزايش دهد.
    فولات، کلسيم و آهن مواد مغذي کليدي براي زنان هستند و زنان بايد سعي کنند غذاهايي غني از اين مواد مصرف کنند.·
    فولات: منابع مناسب فولات عبارتند از سبزيجات داراي برگ سبز از قبيل کلم و اسفناج و حبوباتي از قبيل نخود و لوبيا قرمز.·
    کلسيم: اين ماده معدني به صورتي طبيعي در فرآورده‌هاي لبني، ماهي‌هاي کنسرو شده همراه با استخوان و اسفناج فراوان هستند.· آهن: غذاهايي که به صورت طبيعي غني از آهن هستند، عبارتند از: گوشت قرمز و امعا و احشا، جگر و دل و قلوه؛ اسفناج؛ ميوه‌هاي خشک و حبوبات از قبيل دانه سويا و لوبيا قرمز.mayoclinic

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.