اغلب مشاهده ميگردد هر كس احساس خستگي و عدم تمركز ميكند بلافاصله به سراغ قهوه، چاي و كولا ميرود حتي گاهي كاركنان ادارات و شركتها در طول ساعات كاريشان تا 10-15 بار چاي، قهوه و نوشابه ميل ميكنند. با اين تصور كه كافئين موجود در قهوه و نوشابه و تئين چاي ميتواند در مقادير زياد خستگي جسمي و روحي آنها را برطرف سازد غافل از اين ميباشند كه استفاده بيش از اندازه از اين تركيبات برعكس اثر كرده از يكسو تقويت و ماندگاري اثر هورمونهاي استرسزا را موجب ميگردند و از سوي ديگر مانع از بازسازي مجدد موادي ميشوند كه با غروب آفتاب و خواب زودهنگام و عميق اوايل شب وظايف خود را به انجام ميرسانند چرا كه بعلت اثرات مواد پيشگفت ميزان نياز به خواب را كمتر و عمق آن را كاهش ميدهد و به اين علت براي ادامه زندگي و تبعيت از سيكل بيولوژيكي خواب و بيداري همواره بجاي سازندگي و انباشت نيروي ذخيره شده از موجودي پسانداز انرژيهاي انباشته شدهشان برداشت مينمايد و اشكال بعدي اعتياد و عادت به نوشيدن قهوه و چاي زياد، اين است كه نياز به مصرف مواد قندي و شيريني و شكلات را نيز افزايش ميدهد و تلفيق اين مواد با يكديگر يعني شكر با كافئين يا تئين تأثير دوپينگ را دارد كه باعث ميگردد آخرين پساندازهاي انرژي بدن نيز به مصرف رسانيده شود.