علل کمبود ویتامین D

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77239
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در گذشته به تغذيه كودكان بيشتر اهميت داده مي‌شد. در گذشته، در دوران كودكي روغن ماهي يا روغن كبد ماهي مي‌خوردند درحالي كه امروزه حتي ماهي سالمون و ماهي‌هاي چرب که منبع خوب ويتامين D هستند، در سفره ما جايگاهي ندارند. وقتي ميزان مصرف شير، تخم مرغ و ماهي ها که مي توانند بخشي از نياز را تامين کنند در جامعه ما کم و در مواردي بسيار کم است، چگونه مي‌توان انتظار داشت حتي بخشي از اين نياز تامين شود؟
    بهترين منبع دريافت ويتامين D آفتاب است و جذب اين ويتامين در افرادي با پوست تيره بهتر از كساني است كه پوست روشني دارند.
    براساس نتايج تحقيق‌ها، ميانگين مصرف شير در خانواده‌هاي ايراني 80 گرم و لبنيات 140 گرم بود و در حال حاضر كه قيمت شير و لبنيات افزايش يافته، خدا مي‌داند چقدر شده است. از دهه 90 ميلادي تاكنون، معيار كمبود ويتامين D تغيير بنيادي داشته است به‌گونه اي که کاهش غلظت سرمي يكي از متابوليت‌هاي ويتامين D (به نام 25-هيدروکسي D) كه مشخص‌كننده وضعيت كمبود اين ويتامين است، در آن زمان 5/12 نانومول بر ليتر بود در حالي كه امروزه اين عدد به 50 و حتي به گزارش برخي منابع معتبر به بالاي 75 نانومول در ليتر افزايش يافته است. وضعيت اسفباري كه مشكلات متعددي را به دنبال دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.