-
نویسندهنوشتهها
-
۹ آذر، ۱۳۹۲ در ۰۴:۱۵ #80560v.fatoorechiمشارکت کننده
عسل از جمله ارزشمندترین مواد غذایی و سرشار از سودمندترین مواد حیاتی است که برای تولید آن، زنبورعسل شهد بهترین گلها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیمها و انجام چند واکنش شیمیایی، شهد را تبدیل به مایعی خوشبو، نشاط آور، نیروزا و شفابخش بهنام عسل میکند.
برای تهیه و فرآوری هر کیلوگرم عسل طبیعی، زنبورعسل باید 120 تا 150 هزار بار شهد جابهجا کند و از 10 میلیون گل، شهد برداشته و مسافتی برابر هفت مرتبه چرخش به دور کره زمین بپیماید. عسل طبیعی تنها مادهای غذایی است که هرگز فاسد نمیشود و نیرومندترین و خطرناکترین میکروبها را در کمتر از 48 ساعت نابود میکند، به همین دلیل بهترین آنتیبیوتیک خوراکی طبیعی است که هیچ آسیبی به بدن نمیرساند.
برخی افراد از روی میزان رطوبت عسل به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حبابهای داخل شیشه یا به وسیله میزان کشآمدن عسل، نحوه پخش شدن قطره عسل روی کاغذ کاهی و نحوه سوختن عسل روی شعله در مورد طبیعی بودن یا نبودن عسل قضاوت میکنند که هیچکدام از این روشها دقیق و مطمئن نیست.
برخی از افراد خبره و باتجربه، عسل طبیعی را از نوع خاص شیرینی و طعم ویژهاش میشناسند و حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین میکنند زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل میدهد. باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر میدهد تا مزه خالص عسل و با توجه به مواد بسیار زیاد تشکیلدهنده عسل، تشخیص خلوص آن به آسانی ممکن نیست.
یکی از روشهای مطمئن برای شناخت عسل خوب، این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید و اگر قطرههای عسل حل نشدند و ته لیوان تهنشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشتههایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد، بیشتر است. برای مصرفکننده عادی یک راه بیشتر جهت شناسایی عسل وجود ندارد، آن هم استفاده از حواس است، یعنی با چشم، شکل ظاهری عسل را ارزیابی، با بینی بو و با زبان مزه کرده و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و عسل عطر و طعم گلها را داشت، عسل طبیعی است و ارزش دارد که بهای آن را در حد معقول پرداخت. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.